Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) Ρόδου

Αποστολή

Κύρια αποστολή είναι η κάλυψη των προβλεπομένων από τα σχέδια αναγκών ετοιμότητας προσωπικού και διασποράς υπηρεσιών και υλικών της Π.Α. σε περιόδους κρίσης, έντασης και πολέμου. Επιπλέον καλύπτει τις ανάγκες εκπαίδευσης των πληρωμάτων αεροσκαφών/ ελικοπτέρων σε θέματα θαλάσσιας επιβίωσης και προσωπικού που συμμετέχει σε σχολεία της 206 ΠΑΥ με θαλάσσιο αντικείμενο εκπαίδευσης όπως αυτό της αρχικής εκπαίδευσης και συντήρησης ικανότητας υποβρυχίων αποστολών και αυτοδυτών, μηχανοσωστών κ.λ.π. Τέλος, παρέχει τη δυνατότητα διαμονής εκπαιδευομένων ή αποσπασμένων και παραθερισμού του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού της ΠΑ και των οικογενειών τους.

Το θέρετρο

Η Ρόδος βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου της οποίας αποτελεί και την πρωτεύουσα του , στο νοτιοανατολικό άκρο της Ελλαδικής επικράτειας  Το ΚΕΔΑ βρίσκεται στο Βορειο-ανατολικό άκρο του νησιού  και συγκεκριμένα εντός της πόλεως της Ρόδου  και πλησίον της παλαιάς πόλης, ακριβώς έξω από το Μεσαιωνικό τείχος, πλησίον της πύλης του Αγ. Αθανασίου στην περιοχή Αγ. Φραγκίσκος, ΅έσα σ' ένα καθαρό και καταπράσινο περιβάλλον. Το κυρίως κτίριο, που είναι και ο χώρος διαμονής, χτίσθηκε από τους Ιταλούς το 1937 και στην περίοδο της Ιταλοκρατίας αποτελούσε ΅έρος των στρατώνων πυροβολικού.

Η Πολεμική Αεροπορία ΅ετεστεγάσθηκε σ' αυτό, το 1957 και από τότε χρησιμοποιείται ως θέρετρο.

Δωμάτια

Το ΚΕΔΑ/Ρ διαθέτει για τους παραθεριστές 22 δωμάτια χωρητικότητας  80 ατόμων  κατανεμημένα κατάλληλα στους δύο ορόφους του. Το κάθε δωμάτιο  μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας αφού διαθέτει ένα διπλό κρεβάτι, μια κουκέτα και τουαλέτα) ενώ, είναι εξοπλισμένο με τηλεόραση, ψυγείο, κεντρικό κλιματισμό (ψύξη / θέρμανση). Επίσης δύναται να φιλοξενηθούν ’τομα Με Ειδικές Ικανότητες αφού διατίθεται για το λόγω αυτό κατάλληλα διαμορφωμένο δωμάτιο. Ταυτόχρονα διατίθεται ένα δωμάτιο κατάλληλα διαμορφωμένο για την φιλοξενία υψηλού επισκέπτη.

Υπηρεσίες

Εστιατόριο

Γεύσεις και ’νεση σ' ένα Καθαρό και Πολιτισ΅ένο Περιβάλλον. Το θέρετρο διαθέτει θερινό και χειμερινό  εστιατόριο.

Υποδοχή

Χρέος του προσωπικού στελέχωσής του είναι η εξυπηρέτηση των παραθεριστών. Στην υποδοχή υπάρχει πάντα κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Μπαρ

Από τον πρωινό καφέ έως το βραδινό ποτό.
Στο κυρίως ΅παρ  ο παραθεριστής μπορεί να προμηθευτεί αναψυκτικά, παγωτά, τυρόπιτες, σάντουιτς, κρουασάν, γλυκά και διάφορα ποτά κατά τις ώρες λειτουργίας του, ΅ε το σύστη΅α του αυτοσερβιρίσ΅ατος.
Στο δευτερεύον ΅παρ διατίθενται αναψυκτικά και ποτά σε ένα πράσινο και δροσερό χώρο χαρίζοντας ώρες ξεκούρασης.

Παιδική χαρά - Όργανα γυμναστικής

Για τη διασκέδαση των ΅ικρών παιδιών στο πίσω ΅έρος του κτιρίου υπάρχει παιδική χαρά όπου οι ΅ικροί ΅ας φίλοι θα ΅πορούν να παίζουν και να διασκεδάζουν υπό την επίβλεψη και την ευθύνη των γονέων τους.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα χρήσης περιορισμένου αριθμού οργάνων γυμναστικής σε μικρό αλλά ευάερο και ευήλιο χώρο.

Θέσεις στάθμευσης – Πλυντήριο / Στεγνωτήριο

Για τις ανάγκες στάθμευσης των οχημάτων (ιδιόκτητων ή ενοικιασμένων) των παραθεριστών διατίθεται μη στεγασμένος χώρος για 22 θέσεις.

Ασφάλεια

Για την ασφάλεια των παραθεριστών υπάρχει ελεγχόμενη πύλη, μαγνητικές κάρτες εισόδου – εξόδου και κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Διάφορες φωτογραφίες

 

Διαγωνισμός Επιλογής Σπουδαστών AΣΕΙ - ΑΣΣΥ Ακαδημαϊκού Έτους
2015 - 2016
Κοινωνική Προσφορά ΠΑ
30/8/2015 - Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ
Διατέθηκαν 14 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα σε αποστολές έρευνας - διάσωσης, αεροπυρόσβεσης, επιτήρησης και αεροδιακομιδών.
Διαγωνισμοί - Θέματα ΠΑ στη Δι@ύγεια
Πρόγραμμα Δι@ύγεια