Εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α)

Πραγματοποιήθηκε χθες, 15 Νοε. 04, όπως είχε προγραμματισθεί εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α) – με τη συνδρομή του Γ.Ε.Α – στο Πολεμικό Μουσείο. Αφορμή, ο εορτασμός της 60ης επετείου από την επιστροφή των αεροσκαφών της ερήμου τριών πολεμικών Μοιρών (13ΗΣ Μ.Ε.Β – 335ΗΣ Μ.Δ. και 336ΗΣ Μ.Δ.) στην πατρίδα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία για τη δράση των τριών πολεμικών Μοιρών κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσίαση φωτογραφικού Λευκώματος, δεξίωση στο Φουαγιέ του Μουσείου και επίδοση αναμνηστικών στους προσκεκλημένους.

Παρευρέθησαν ο Υφυπουργός κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος και προλόγησε απευθυνόμενος με θερμά λόγια προς όλους τους Βετεράνους αλλά και τους ανθρώπους της Αεροπορίας γενικότερα. Επίσης παρών ήταν ο πρώην ΥΦΕΘΑ και απόστρατος αεροπόρος κ. Αποστολάκης.

Την τελετή βεβαίως τίμησε και ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Αυλωνίτης ο οποίος, χαιρετίζοντας από βήματος την εκδήλωση, δεν ήταν δυνατόν να αποφύγει να μνημονεύσει το γεγονός ότι μεταξύ των παρευρισκομένων βετεράνων ήταν και ο πατέρας του Νικόλαος Αυλωνίτης που υπηρέτησε ως Τεχνικός στην Αεροπορία.