Άφιξη των Red Arrows στην Ελευσίνα

Η Πολεμική Αεροπορία επιθυμώντας να δώσει νέο χαρακτήρα στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, διοργανώνει διεθνή αεροπορική επίδειξη με την επωνυμία “Αρχάγγελος 2005” από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2005.

Η έναρξη των εκδηλώσεων ωστόσο, προγραμματίστηκε να λάβει χώρα πάνω από τον όρμο του Φαλήρου την 6η Σεπτεμβρίου και ώρα 16:30, με πτήσεις αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Βρετανικού ακροβατικού σμήνους “Red Arrows”. Κατά την ημερομηνία αυτή εορτάζεται το “Εν Χώναις” θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Η περιοχή αυτή του Παλαιού Φαλήρου επιλέχθηκε, καθώς είναι άμεσα και ενεργά συνδεδεμένη με τη γέννηση της Αεροπορικής Ιδέας στην Ελλάδα αλλά και με την μετέπειτα ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άφιξη των Red Arrows θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου 2005 ώρα 15:30 περίπου, στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσγείωση των αεροσκαφών πραγματοποιείται με τρόπο μοναδικό και αποτελεί από μόνη της μια μικρή αεροπορική επίδειξη. Μετά την προσγείωση, θα δοθεί συνέντευξη των χειριστών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο χώρο της πίστας των αεροσκαφών.

Το γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας παρακαλεί να του γνωστοποιήσετε έγκαιρα επιθυμίες συμμετοχής σας.