Εκδηλώσεις Διεθνούς Αεροπορικής Επίδειξης “Αρχάγγελος” 05

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι.

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας προσκαλούμε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα Βοιωτίας, όπου από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2005, διοργανώνουμε την πρώτη στη χώρα μας Διεθνή Αεροπορική Επίδειξη, “Αρχάγγελος” 05. Η τελική φάση της εκδήλωσης θα αρχίσει την 10:00 της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου.

Φέτος, αντίθετα με τις άλλες χρονιές, επιδιώξαμε να βρεθείτε κοντά μας αυτή τη περίοδο, καθώς στατιστικά, επικρατούν περισσότερο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες από εκείνες της 8ης Νοεμβρίου, ημέρα εορτής του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Η επιλογή αυτή μας δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε μια πιο ενδιαφέρουσα αεροπορική εικόνα, σε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο πεδίο επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.

Η έναρξη των εκδηλώσεων ωστόσο, προγραμματίστηκε να λάβει χώρα πάνω απο τον όρμο του Φαλήρου την 6η Σεπτεμβρίου με πτήσεις ακριβείας. Κατά την ημερομηνία αυτή εορτάζεται το “Εν Χώναις θαύμα” του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Η περιοχή αυτή του Παλαιού Φαλήρου επιλέχθηκε εξαιρετικά, καθώς είναι άμεσα και ενεργά συνδεδεμένη με τη γέννηση της αεροπορικής ιδέας στην Ελλάδα αλλά και με τη μετέπειτα ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου στην 114 ΠΜ, θα παρουσιαστεί ένας μεγάλος αριθμός αεροπορικών μέσων σε στατική έκθεση και σε δυναμική επίδειξη. Σε ανταπόδοση αντίστοιχων ελληνικών συμμετοχών στο εξωτερικό, λαμβάνουν μέρος στην εκδήλωση αεροσκάφη και ελικόπτερα, από πολεμικές αεροπορίες 20 φίλιων χωρών. Οι συμμετοχές αυτές πλαισιώνουν δυναμικά το όλο πρόγραμμα και εγκαθιστούν στην επίδειξη “Αρχάγγελος” το διεθνές στοιχείο του χαρακτήρα της.

Οι Έλληνες αεροπόροι θα εκτελέσουν κατά βάση προσομοίωση των επιχειρησιακών τους αποστολών σε σενάρια διαφορετικών απειλών, αναδεικνύοντας έτσι την ετοιμότητα και την ικανότητά τους. Τα πληρώματα των ξένων Αεροποριών θα εκτελέσουν ακροβατικούς ελιγμούς, σε μεμονωμένα αεροσκάφη αλλά και σε σχηματισμούς.

Φίλες και φίλοι, θέλουμε να σας δούμε τόσο στην Τανάγρα, όσο και στα υπόλοιπα αεροδρόμιά μας. Τα πληρώματά αέρος και εδάφους περιμένουν, όπως κάθε χρόνο, να σας ξεναγήσουν στους χώρους εργασίας και να σας παρουσιάσουν τα αεροπορικά μας μέσα με μεγάλη περηφάνεια.

Ο Αρχηγός και το Προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας