Από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2005 πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αεροπορικής και Διαστημικής Ιατρικής.
Το συνέδριο οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αεροπορικής και Διαστημικής Ιατρικής (ΕΕΑΔΙ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΑ, το 251 ΓΝΑ και το κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής, με συμμετοχή μεγάλου αριθμού διακεκριμένων επιστημόνων από τις Η.Π.Α, τη Μεγ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Ολλανδία. Την τελετή έναρξης κήρυξε ο κ. Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο οποίος έθεσε το συνέδριο υπό την Αιγίδα του.
Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις και τις προοπτικές στους τομείς της Αεροπορικής και Διαστημικής Ιατρικής, με ιδιαίτερη έμφαση :
- Στα συστήματα επιλογής ιπταμένου προσωπικού
- Στην εκπαίδευση των χειριστών στις επιταχύνσεις, την απώλεια προσανατολισμού και τη νυκτερινή όραση
- Στον ανθρώπινο παράγοντα κατά τις αεροπορικές επιχειρήσεις
- Σε θέματα φυσικής κατάστασης των χειριστών της Π.Α.
- Στην εμπειρία από τη λειτουργία του θεσμού του ιπταμένου ιατρού αεροπορικής ιατρικής στην Ελλάδα
- Στις αεροδιακομιδές
- Στη διερεύνηση των αεροπορικών ατυχημάτων
- Στην πρόληψη των επαγγελματικών κινδύνων που σχετίζονται με την πτήση, στον αέρα και στο έδαφος
- Στην αντιμετώπιση επειγόντων ιατρικών προβλημάτων κατά τις πτήσεις
- Στη φωτοδιαθλαστική χειρουργική στο ιπτάμενο προσωπικό
- Στην ενημέρωση των επιβατών τοπικών και διεθνών αερογραμμών σε θέματα υγείας
- Στη Διαστημική ιατρική
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου έγινε απονομή του καθιερωμένου βραβείου «Π. ΚΟΡΟΜΠΙΛΗΣ» για την καλύτερη εργασία, στην ελεύθερη ανακοίνωση με θέμα : «Επεισόδια αεροναυτίας στο βασικό στάδιο εκπαίδευσης των ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας την περίοδο 1997-2005», με βασικό συγγραφέα το Σγό (ΥΙ) Π. Κουσούλη.
Επίσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε τελετή έναρξης επίσημης συνεργασίας (affiliation) μεταξύ της ΕΕΑΔΙ και της αντίστοιχης Εταιρείας των Η.Π.Α (AsMA), με συμμετοχή των προέδρων Σμχου (ΥΙ) Δημ. Μακρατζάκη και καθηγητή Michael Bagshaw αντίστοιχα.
Τονίζεται ότι στο συνέδριο, πλην των Υγειονομικών, συμμετείχαν ως συντονιστές και ως εισηγητές χειριστές από την Πολεμική Αεροπορία και την ΕΧΠΑ, καθώς και στελέχη από την ΥΠΑ.