Ανάληψη Διοίκησης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνεται ότι, από 1η Δεκεμβρίου 2005, η Ελλάδα ανέλαβε τη Διοίκηση του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ (Kabul International Airport), στο Αφγανιστάν.

Η Ελληνική Διοίκηση είναι υπεύθυνη έναντι της ISAF (International Security Assistance Force) για τη διατήρηση – συνέχιση της λειτουργίας του αεροδρομίου και του Νατοϊκού σταθμού αποβίβασης, που βρίσκεται εκεί.

H αποστολή αναχώρησε από την Ελευσίνα την 25 Νοεμβρίου 2005. Αποτελείται από 39 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία επάνδρωσαν το Επιτελείο, τις βασικές ειδικότητες, καθώς και τις λοιπές υπηρεσίες λειτουργίας του αεροδρομίου.

Εκτός από το Διοικητή, ορισμένες από τις θέσεις που έχουν αναληφθεί είναι αυτές των προϊσταμένων Επιτελείου, Προσωπικού, Πύργου Ελέγχου Πτήσεων, Αεροπορικών Επιχειρήσεων, Υποστήριξης, Συντήρησης έργων, Μετεωρολογίας, Εφοδιασμού, Γραμμής Πτήσεων κλπ.

Για τους επόμενους τέσσερις μήνες, η χώρα μας θα είναι το “Επικεφαλής Κράτος” (Lead Nation), μεταξύ των 22, τα οποία μετά από απόφαση του ΟΗΕ συνεργάζονται για τη λειτουργία του αεροδρομίου και συνδράμουν έτσι στην προσπάθεια της Αφγανικής Κυβερνήσεως για σταθεροποίηση της χώρας.

Η Ελληνική ειρηνευτική αποστολή θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές Απριλίου, μετά την παράδοση της Διοικήσεως του αεροδρομίου σε άλλη χώρα.

Στιγμιότυπα από την τελετή παραλαβής: