Αεροδιακομιδή Ασθενούς με Ε/Π Super Puma

Το ΓΕΑ ανακοινώνει ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Μαρτίου 2006, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας εξετέλεσε αποστολή μεταφοράς ασθενούς από πλοίο, με εξαιρετικά επείγουσες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα Σουηδικού νηολογίου πλοίο, το οποίο έπλεε 130 Ναυτικά Μίλια νότια της νήσου Ρόδου, ζήτησε άμεση αεροδιακομιδή μέλους του πληρώματος, καταγωγής από τις Φιλιππίνες, με καρδιακό επεισόδιο.

Το ελικόπτερο Super Puma απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ρόδου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, κατευθύνθηκε στην περιοχή απ’ όπου είχε εκπεμφθεί η ανάγκη, εντόπισε το πλοίο, εφάρμοσε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται σε περιπτώσεις διάσωσης από αέρος και ανέσυρε από το κατάστρωμα με φορείο τον ασθενή ναυτικό. Η αποστολή ολοκληρώθηκε την 03:25 με την ασφαλή μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο Ρόδου.

Τα ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας είναι τοποθετημένα στις νήσους Λήμνο, Χίο, Ρόδο σε 24ωρη επιφυλακή, στο πλαίσιο της ευθύνης Έρευνας-Διάσωσης καθώς και εκτέλεσης αεροδιακομιδών, που έχουν ανατεθεί στην ΠΑ και εκτελούνται με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος και του ΕΚΑΒ αντίστοιχα.