Μήνυμα του ΥΕΘΑ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη προς τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Οι Γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ένστολες και πολιτικό προσωπικό, έχουν βαθιά συναίσθηση της υψηλής αποστολής τους. Τιμούν και συμβάλλουν με την παρουσία και την προσφορά τους στην εκτέλεση του μεγάλου και δύσκολου έργου των Ενόπλων Δυνάμεων, για την υπεράσπιση των συμφερόντων άμυνας και ασφάλειας των Ελλήνων Πολιτών.

Οι Ελληνίδες έχουν διαχρονικά αποδείξει άλλωστε, ότι μπορούν να είναι άξιες φρουροί της Πατρίδας, υπερασπίζοντας τον πολιτισμό και τα ιδανικά πολλών χιλιετιών. Με τη δυναμική τους παρουσία, την ψυχική θέληση και ψυχραιμία που διαθέτουν, έχουν κερδίσει την εκτίμηση όλων μας και πορεύονται με επιτυχία σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στηρίζουν τη γυναίκα και η γυναίκα στηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στηρίζοντας τη γυναίκα στηρίζουν την οικογένεια και την ίδια την κοινωνία. Στη προσπάθειά μας να καταστήσουμε τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων υπόδειγμα σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καταλυτικό ρόλο διαδραματίζει ο σεβασμός στην ισότητα και η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Στοχεύουμε στην ολοένα και περισσότερο ανάπτυξη των ευκαιριών των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Ο στόχος αυτός αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ευάγγελος – Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης
Υπουργός Εθνικής Άμυνας