Ευχαριστήριο μήνυμα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, επιθυμεί να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, την Ελληνική Αστυνομία, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και τους απλούς πολίτες που συνέδραμαν με τις προσπάθειές τους κατά το πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα.

Στην πρόσκληση της Πολεμικής Αεροπορίας, όλοι ανεξαιρέτως ανταποκρίθηκαν άμεσα και προσέφεραν με αυταπάρνηση κάθε δυνατή βοήθεια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες στον τόπο του δυστυχήματος, κυρίως κατά την πρώτη ημέρα των ερευνών, ήταν εξαιρετικά δυσμενείς και σε συνδυασμό με τη μορφολογία της περιοχής καθιστούσαν ουσιαστικά απαγορευτική την από αέρος έρευνα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΑ κατηύθυνε τα πεζοπόρα τμήματα σε κάθε απόκρημνη χαράδρα της περιοχής όπου εξ αρχής υπολογιζόταν ότι μπορεί να βρίσκεται το αεροσκάφος. Η προσπάθεια αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό του τόπου του δυστυχήματος από ομάδα πεζοναυτών.

Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης, τον άρτιο επαγγελματισμό του προσωπικού που συμμετείχε στην όλη επιχείρηση και την άριστη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών.

Η επιτροπή διερεύνησης έχει αποκλείσει τον τόπο του δυστυχήματος και την γύρω περιοχή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες συλλογής στοιχείων.