Ημερήσια Διαταγή κ. ΥΕΘΑ για την 21η Απριλίου.

Ημερήσια Διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βασιλείου Mεϊμαράκη για την 21η Απριλίου.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες -Ναύτες- Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η 21η Απριλίου 1967 και η επτάχρονη περίοδος που ακολούθησε έχει καταγράφει ως μια από τις πιο θλιβερές περιόδους της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Τα δεινά που προκάλεσε στη χώρα η δικτατορία και η κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν και δείχνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο αγώνας για την προάσπιση των ιδανικών της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι συνεχής και πάντα επίκαιρος.

Πρέπει να βρισκόμαστε διαρκώς στις επάλξεις, με την ίδια διάθεση για θυσίες και με την ίδια αγωνιστικότητα, με ευθύνη, ενότητα και ομοψυχία για την αποτελεσματική προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Η ισχυρή και ασφαλής δημοκρατία που βιώνουμε σήμερα, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και προκαταλήψεις, ενισχύεται και εκβαθύνεται ακόμη περισσότερο, μέσα από ένα νέο πολιτικό πολιτισμό που προάγει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό στην άλλη άποψη και μας απαλλάσσει από φανατισμούς και πάθη. Τα πάθη γίνονται οξύτερα όταν τα τροφοδοτούμε με συνεχή αναμόχλευση του παρελθόντος. Σήμερα, όμως, το κλίμα έχει αναστραφεί, ώστε από το παρόν να σκεφτόμαστε περισσότερο το μέλλον. Έχουμε καταφέρει οι πικρές εμπειρίες του παρελθόντος να μας ενώνουν, όπως μας ενώνουν οι προσδοκίες των ελλήνων πολιτών και το πάθος της νέας γενιάς για ειρήνη, σταθερότητα, δημιουργία και ανάπτυξη.

Οι σημερινοί καιροί απαιτούν πίστη στις άξιες του ελληνισμού, διάθεση προσφοράς και αντικατάσταση του πνεύματος της ευκολίας με το αίσθημα του καθήκοντος και της ευθύνης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας μαζί με το λαό, είναι η δυναμική έκφραση αυτής της πίστης και αυτής της διάθεσης, ώστε με αποφασιστικότητα και μέσα από κλίμα ειρήνης, ασφάλειας και ηρεμίας, να μετατρέψουμε τις προκλήσεις της εποχής μας σε ευκαιρίες.

Γυναίκες και άνδρες και των Ενόπλων Δυνάμεων,

Με πίστη και αφοσίωση στο δημοκρατικό πολίτευμα, με σκληρή εργασία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυστηρή προσήλωση στην αποστολή σας, δικαιώνετε το σεβασμό, την αγάπη και την εμπιστοσύνη, με τα οποία σας περιβάλλει ο Ελληνικός λαός.

Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο στο δρόμο της τιμής και του καθήκοντος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ευάγγελος Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης