Εναρξη Καλοκαιρινής Πυροσβεστικής Περιόδου έτους 2006

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα 05-06-06 έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ελευσίνας η τελετή έναρξης της πυροσβεστικής περιόδου με αγιασμό, τρέχοντος έτους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Αυλωνίτης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος (ΠΣ) Ανδρέας Κώης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως κ. Κων/νος Ι. Αιλιανός.

Μετά το πέρας της τελετής τα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215, CL-415, PZL-18 Dromader και Grumman-164 AgCat απογειώθηκαν μαζικά για τα αεροδρόμια διασποράς, τα οποία είναι: Θεσσαλονίκη, Ανδραβίδα, Βόλος, Πρέβεζα, Σάμος, Χρυσούπολη, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Λαμία, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Επιτάλιο και Αγρίνιο. Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα επιστρέψουν στις βάσεις τους περί το τέλος Οκτωβρίου 2006.

Ο επιχειρησιακός έλεγχος των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων ανήκει στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ ο τακτικός έλεγχος των επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης ασκείται από την Πολεμική Αεροπορία.

Κατά την περσινή πυροσβεστική περίοδο εκτελέστηκαν 2387 έξοδοι αεροσκαφών και συμπληρώθηκαν 5012 ώρες πτήσης, ενώ η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην κατάσβεση 635 πυρκαγιών.

Στιγμιότυπα από την τελετή.