Εγκαίνια του νέου ψηφιακού αγγειογράφου

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής:

Την 9 Οκτωβρίου 2006 έγιναν τα εγκαίνια του νέου ψηφιακού αγγειογράφου στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας από τον Αρχηγό του ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Αυλωνίτη.

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο είναι τμήμα της Καρδιολογικής Κλινικής στο οποίο γίνονται καθετηριασμοί καρδιάς για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Λειτουργεί για προγραμματισμένα και επείγοντα περιστατικά όλο το 24ωρο. Το προσωπικό αποτελείται από ιατρούς (επεμβατικούς καρδιολόγους-ηλεκτροφυσιολόγους), νοσηλεύτριες (ειδικευμένες στην καρδιολογία) και ακτινοτεχνικό προσωπικό.

Το κύριο μηχάνημα για τη λειτουργία του τμήματος είναι ο ψηφιακός αγγειογράφος τελευταίας τεχνολογίας με flat panel που εγκαταστάθηκε τον Ιούνιο του 2006 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 5ο όροφο του νοσοκομείου και είναι το πλέον σύγχρονο μηχάνημα στον Ελλαδικό χώρο.

Οι εξετάσεις καταγράφονται ψηφιακά σε CD, το οποίο μπορεί να το δει κανείς σε οποιοδήποτε προσωπικό υπολογιστή και να μεταδοθεί μέσω Internet οπουδήποτε.

Με την εγκατάσταση του νέου στενογράφου μειώθηκε αισθητά η ακτινοβολία Χ, που δέχεται το προσωπικό και ο ασθενής, βελτιώθηκε η απεικόνιση των εξετάσεων και αυξήθηκε ο αριθμός των εξετάσεων και επεμβάσεων.

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια.