Η Εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής:

Η εορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιηθεί την 8 Νοεμβρίου 2006 στις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως κάθε χρόνο.

Το επίκεντρο των εορτασμών θα είναι το αεροδρόμιο Δεκελείας με επίσημο προσκεκλημένο την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Ειδικά για εφέτος, μετά τη δοξολογία και την ανάγνωση της ημερησίας διαταγής από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στο χώρο της Σχολής Ικάρων, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας στο υπόστεγο “Λέρος”.

Εκεί, παράλληλα με τη μόνιμη στατική έκθεση ιστορικών αεροσκαφών, θα λάβει χώρα έκθεση-αφιέρωμα στη δράση της Αεροπορίας μας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη έκθεση θα υπάρχει φωτογραφικό υλικό αλλά και ανάλογα εκθέματα, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από αεροπόρους ή τις οικογένειες αυτών που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εκείνης της περιόδου. Μεταξύ αυτών θα βρίσκεται και το πρόσφατα ανελκυσθέν από τη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, αεροσκάφος της εποχής εκείνης, Junkers-87 STUKA.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού, ο οποίος φέτος θα είναι πενθήμερος (8 έως 12 Νοεμβρίου), το κοινό θα μπορεί ελεύθερα να επισκεφθεί Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και να δει από κοντά τα μέσα της και να γνωρίσει το προσωπικό της.