Συνεκπαίδευση Αλεξιπτωτιστών της Π.Α. με την 31η Γερμανική Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών

Aπό 9-13 Οκτωβρίου 2006 πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση αλεξιπτωτιστών της ΠΑ (ΚΟΣΥΘΕ/ΜΑΚ) στο Wildeshausen, με το 272 Αερομεταφερόμενο Τάγμα της 31ης Γερμανικής Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών.

Η συνεκπαίδευση συμπεριέλαβε την εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντος με αλεξίπτωτο T-10 από Α/Φ C-160 Τransall και βολές με τα κύρια ατομικά όπλα της Ταξιαρχίας: αραβίδα G-36, πολυβόλο MG – 3 και πιστόλι P-8.

Ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, και σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς, στο προσωπικό της ΠΑ απενεμήθησαν οι πτέρυγες αλεξιπτωτιστού του Γερμανικού Στρατού από τον Υποστράστηγο της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων. Επίσης, στους αλεξιπτωτιστές της ΠΑ που συμπλήρωσαν επιτυχώς τα απαιτούμενα κριτήρια, απενεμήθη το Χρυσό και Αργυρό Σκοπευτικό Έπαθλο (Schuetzenschnur) του Γερμανικού Στρατού.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, ελεξιπτωτιστές της ΠΑ (31 ΜΕΕ – ΚΟΣΥΘΕ) έχουν πραγματοποιήσει ανάλογες συνεκπαιδεύσεις και με την έτερη (26η) Γερμανική Ταξιαρχία Αλέξιπτωτιστών, καθώς και με το 2eme Regiment Etranger de Parachutistes στο Saarlois.