Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος σε όλες τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας ο προστάτης της Αρχάγγελος Μιχαήλ με επίκεντρο των εκδηλώσεων το αεροδρόμιο Δεκέλειας όπου έγινε η καθιερωμένη δοξολογία στο χώρο της Σχολής Ικάρων και ανεγνώσθη η Ημερήσια Διαταγή από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Γεώργιο Αυλωνίτη.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος-Βασίλειος Μεϊμαράκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, Βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια και στο χώρο του πρόσφατα ανακαινισμένου Μουσείου της Πολεμικής Αεροπορίας έγιναν από τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας τα εγκαίνια έκθεσης αφιερωμένης στα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και πιο συγκεκριμένα στη δράση της Αεροπορίας μας στην έρημο της Μέσης Ανατολής. Επακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης και απονομή αναμνηστικού στον κ. ΥΕΘΑ. Η τελετή έκλεισε με αεροπορική επίδειξη από αεροσκάφος T-6, με διελεύσεις αεροσκαφών Mirage-2000 και Grumman, και επίδειξη αποστολής Combat SAR από την 31ΜΕΕ και ελικόπτερο Super Puma.

Όλες οι μεγάλες Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας θα παραμείνουν ανοικτές για το κοινό μέχρι τις 12 Νοεμβρίου από τις 09:00 έως και 17:00 καθημερινά. Εκεί σε στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν όλα τα μέσα που χρησιμοποιεί η Αεροπορία, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά το προσωπικό της.

Η έκθεση στο Μουσείο της Πολεμικής θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 19 Νοεμβρίου από τις 09:00 έως και 17:00 καθημερινά.


Επιθεώρηση αγήματος από ΥΕΘΑ

Παρακολούθηση Δοξολογίας

Ομιλία ΑΓΕΑ στο χώρο της έκθεσης

Συνομιλία ΥΕΘΑ με βετεράνους αεροπόρους

Ομιλία ΥΕΘΑ

Διέλευση αφων Grumman

Παρακολούθηση πτητικής επίδειξης από την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία

Διέλευση αφους T-6A Texan

Επίδειξη διάσωσης από την 31ΜΕΕ