Πτήση δημοσιογράφων στην 120ΠΕΑ

Επίσκεψη στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος στην Καλαμάτα πραγματοποίησε χθες 14 Δεκεμβρίου 2006 ομάδα διαπιστευμένων δημοσιογράφων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενη από τον Διοικητή Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης Υποπτέραρχο (Ι) Αθανάσιο Καραμήτσο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση επί των δραστηριοτήτων της Μονάδας και των προγραμμάτων πτητικής εκπαίδευσης των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών. Παράλληλα προγραμματίστηκε και η πτήση και των 10 δημοσιογράφων οι οποίοι είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να πετάξουν κατά την περίοδο της εορτής της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό έγινε για πρώτη φορά φέτος, με την έγκριση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Γεώργιου Αυλωνίτη.

Για το σκοπό αυτό οι δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα με αεροσκάφος C-27J Spartan. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Μονάδας Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Πέτρουλας και όλοι οι Μοίραρχοι των Μοιρών αεροσκαφών. Ακολούθησε η τυπική ενημέρωση των δραστηριοτήτων της Μονάδας και στη συνέχεια έγινε ο διαχωρισμός σε ομάδες για τα επιμέρους Briefing προκειμένου να γίνουν οι πτήσεις.
Εκτελέστηκαν αποστολές σε τριάδες και ζεύγη αεροσκαφών Τ-6 Texan και Τ-2E Buckeye στις περιοχές πτήσεων και έγινε επίδειξη χαμηλής ναυτιλίας και πτήσης σχηματισμού. Στη συνέχεια τα αεροσκάφη μεμονωμένα πλέον, εκτέλεσαν ακροβατικούς ελιγμούς και 2-3 αποπροσγειώσεις, καλύπτοντας ένα αντιπροσωπευτικό μέρος του προγράμματος πτητικής εκπαίδευσης των Ικάρων.

Μετά το πέρας των πτήσεων έγινε μικρή δεξίωση στη λέσχη Αξιωματικών της Μονάδας και δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες δημοσιογράφους.