Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στη ΜΑΚ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Αυλωνίτης, συνοδευόμενος από το Διοικητή ΔΑΥ Υποπτέραρχο (Ι) Μιχ. Παπαδόπουλο και τον Διευθυντή Γ’ Κλάδου του ΓΕΑ Υποπτέραρχο (ΤΑ) Λεων. Μαζαράκη, πραγματοποίησε την 10η Ιανουαρίου επίσκεψη στη Μονάδα Αεροπορικών Κατασκευών.

Η ΜΑΚ, η οποία είναι Πτέρυγα υπαγόμενη στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης, είναι η μοναδική κατασκευαστική Μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποστολή της, την περίοδο της ειρήνης, είναι η κατασκευή οικοδομικών έργων, έργων οδοποιίας και δικτύων ευκολιών, η κατασκευή και συντήρηση εστρωμμένων επιφανειών (διαδρόμων – τροχοδρόμων – δαπέδων στάθμευσης Α/Φ και Ε/Π), η εκτεταμένη συντήρηση εγκαταστάσεων της ΠΑ, η επιθεώρηση, συντήρηση και επισκευή θυρών καταφυγίων και ανασχετήρων, υποβρυχίων – θαλασσίων εγκαταστάσεων και αρμών δαπέδων, καθώς και η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ ενημερώθηκε για το έργο και τις διευρυμένες κατασκευαστικές δυνατότητες της Μονάδος (συμπεριλαμβανομένης της προκατασκευής και της αυτεπιστασίας), καθώς και το εύρος των αποστολών των Κινητών Ομάδων με έμφαση τις δυνατότητες ανέλκυσης Α/Φ και Ε/Π από την Κινητή Ομάδα Υποβρυχίων και Θαλασσίων Εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, παρείχε οδηγίες και κατευθύνσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση του κατασκευαστικού ρόλου της Μονάδος.


Ο ιατρός της ΚΟΣΥΘΕ ενημερώνει τον ΑΓΕΑ για τον θάλαμο αποσυμπίεσης

Ενημέρωση από τον Δ. ΔΑΥ για το ROV (Remotely Operated Vehicle)