Μήνυμα Αρχηγού ΓΕΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι και εφέτος τον Ιανουάριο θα λάβει χώρα στις Μονάδες και τα Επιτελεία μας η 3η κατά σειρά Παναεροπορική εθελοντική αιμοδοσία.

Η ανταπόκριση του προσωπικού στις δυο προηγούμενες ήταν εντυπωσιακή. Καλύφθηκαν οι τρέχουσες ανάγκες του νοσοκομείου μας χωρίς ωστόσο να επιλυθεί το πάγιο πρόβλημα της ανάγκης για αίμα.

Στο 251ΓΝΑ δημιουργείται, για πρώτη φορά, Τράπεζα σπανίων σε συχνότητα Ομάδων Αίματος Α(-), Β(-), ΑΒ(-), Ο(-). Ο σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι αυτονόητος ενώ η ανάγκη του Νοσοκομείου της ΠΑ για αίμα παραμένει αδήριτη.

Προσκαλώ λοιπόν εσάς που ανήκετε σε αυτές τις σπάνιες ομάδες να επισκεφθείτε το ιατρείο της Μονάδος σας και να δηλώσετε ότι επιθυμείτε να είστε μία ή ένας εκ των δοτών που θα συνεισφέρουν στη δημιουργία της τράπεζας αίματος στο ΓΝΑ.

Δεν χρειάζεται να προσφέρετε άμεσα αίμα για το σκοπό αυτό. Θα το κάνετε μόνο όταν η ανάγκη για τη διάσωση του συνανθρώπου καταστεί επιτακτική και απαιτηθεί η χρήση ποσότητας αίματος της δικής σας ομάδας. Τότε, θα κληθείτε από το Τμήμα Αιμοδοσίας που 251ΓΝΑ και, εάν ακόμα επιθυμείτε, θα σας ζητηθεί να υλοποιήσετε τη προσφορά σας.

Με αυτό τον τρόπο θα συμμετέχετε στην ενεργοποίηση ενός μηχανισμού που θα έχει ως μοχλό κίνησης τον εθελοντισμό και τελικό σκοπό την προσφορά στον συνάνθρωπο, ενώ το υγειονομικό μας προσωπικό θα δύναται να ελπίζει σε σας προσωπικά.

Σας περιμένω και φέτος να συνδράμετε στην επιτυχία της προσπάθειας της 3ης Παναεροπορικής Αιμοδοσίας αλλά και να υποστηρίξετε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Τράπεζας σπανίων σε συχνότητα ομάδων αίματος στο ΓΝΑ.

Προσπαθήστε έτσι ώστε η Μονάδα σας, η Διοίκηση, ο Σχηματισμός ή το επιτελείο όπου υπηρετείτε να πρωτοστατήσει σε αυτή την πρωτοβουλία. Το ηθικό όφελος για την ΠΑ θα είναι τεράστιο.

2/01/2007

Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Αυλωνίτης
Αρχηγός