Επίσκεψη Διπλωματών και Στρατιωτικών Ακολούθων στο Μουσείο της ΠΑ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβ. 2007 επίσκεψη διπλωματικών και στρατιωτικών αντιπροσωπειών στο Μουσείο της ΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, παρέστησαν διπλωματικές αντιπροσωπείες από την Ιταλία, Βενεζουέλα, Αγκόλα, Ιράν, Ινδονησία, Γεωργία, Λιβύη, Αιθιοπία, Καζακστάν, Μολδαβία και Τσεχία, καθώς και η ΑΕ ο Πρέσβυς της Κούβας Hermes Herrera Hernández. Eπίσης, παρέστησαν στρατιωτικοί και αεροπορικοί ακόλουθοι από την Ιταλία, Γαλλία, Κίνα, Ρωσία, την ΠΓΔΜ, Ουκρανία, Πολωνία και Ιράν υπό τον Πρύτανιν του Σώματος, Βρετανό Ακόλουθο Άμυνας, Συνταγματάρχη Marc Blatherwick MBE GM. Την εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Προξένου ε.τ. κ. Γεωργίου Μυρογιάννη, ετίμησαν με την παρουσία τους και ο Αντιστράτηγος ε.α. Μιχαήλ Περιμένης, ο Διευθυντής Αεροπορικών Υπηρεσιών του αερολιμένος “Ελ. Βενιζέλος” κ. Ιωάννης Μετσοβίτης καθώς και οι εκδότες των περιοδικών “Greek Diplomatic Life” και “Shipping Finance” κ.κ. Νικόλαος Μπούτσικος και Πέτρος Δίπλας.

Εκ μέρους του κ. ΑΓΕΑ χαιρετισμό απηύθηνε ο Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Καραμήτσος, Διοικητής ΔΑΕ και ο Διοικητής του Μουσείου ΠΑ Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Σαμαράς. Οι ξένοι επίσημοι περιηγήθηκαν τα εκθέματα του προσφάτως ανακαινισθέντος Μουσείου της ΠΑ, ενώ προηγήθηκε ξενάγηση στη φωτογραφική έκθεση, που εξιστορεί της ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι προσκεκλημένοι για τα ανελκυσθέντα από την ΚΟΣΥΘΕ ιστορικά αεροσκάφη Bristol Blenheim, JUNKERS 52/3m και JUNKERS 87 STUKA.

Επακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών της 123 ΠΤΕ. Στο τέλος της εκδήλωσης επεδόθη στους προσκλεκλημένους το βιβλίο “HELLENIC WINGS: An Illustrated History of the HAF and its Precursors” έκδοσης του Μουσείου Ιστορίας της ΠΑ και άλλα αναμνηστικά.