Μικρός Τελικός 1ου Τοπικού Πρωταθλήμ. Καλαθοσφαίρισης Ε.Δ και Σ.Α Φρουράς Σκύρου

Στις 19/03/07 έγινε η διεξαγωγή του Μικρού Τελικού και σύμφωνα με τα ακόλουθα αποτελέσματα του αγώνα την τρίτη θέση καταλαμβάνει η 7η ΜΣΕΠ και κατά συνέπεια την τέταρτη θέση τα ΣΑ. Αναλυτικά τώρα το αποτέλεσμα που χάρισε την τελική κατάταξη (για την τρίτη και τέταρτη θέση) μετά την διεξαγωγή του αγώνα έχει ως ακολούθως:

7η ΜΣΕΠ – ΣΑ: 46 – 39

Μία πολύ καλή ομάδα (σύμφωνα με τα στατιστικά του πρωταθλήματος) κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ομάδα των ΣΑ. Η ομάδα των ΣΑ που όπως έχει τονιστεί και στο παρελθόν το Roster της δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί και από τα πλέον πλούσιο αφού μόλις και μετά βίας αποτελείται από έξι άτομα.

Το σκορ ανοίγει η 7η ΜΣΕΠ η οποία και κρατά ένα σταθερό προβάδισμα περίπου πέντε (5) πόντων από τα ΣΑ σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό όμως ανατρέπεται στο 18ο λεπτό του αγώνα , δηλαδή στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου όπου ο Δκτής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανθυποπυραγός κ. Χαρίτος Γ. με ένα καταπληκτικό τρίποντο και εν συνεχεία βολή που κερδίζει από φάουλ χαρίζει τέσσερεις πόντους στην ομάδα του και μειώνει στους δύο πόντους , με το σκορ να διαμορφώνεται μέχρι εκείνη τη στιγμή 21 – 19. Στη συνέχει ο Αστυφύλακας Κάλλας με το επόμενο συνεχόμενο τρίποντο των ΣΑ , ανατρέπει το αποτέλεσμα για λογαριασμό της ομάδας του η οποία ξεπερνά την 7η ΜΣΕΠ στην βαθμολογία με ένα πόντο (21-22). Από την ομάδα της 7ης ΜΣΕΠ , ο Σμτής Φωτιάς , με δύο πετυχημένες βολές που εκτελεί κατόπιν φάουλ που κέρδισε από τον Πυροσβέστη Μανούσο Μανώλη , δίνει πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με ένα πόντο στο 19ο λεπτό του αγώνα . Αυτό όμως δεν διαρκεί πολύ και 11″ πριν την λήξη του ημιχρόνου , αυτή την φορά ο Σμτής Φωτιάς κάνει φάουλ στον Αστυφύλακα Κάλλα ο οποίος εκτελεί δυο βολές και πετυχαίνει μία που σαν αποτέλεσμα είχε το κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου με ισοπαλία 23 – 23.

Το δεύτερο ημίχρονο βρίσκει την ομάδα των ΣΑ για άλλη μια φορά κατά την διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος κουρασμένη χωρίς την δυνατότητα αλλαγής των παιχτών της και κατά συνέπεια την ομάδα της 7ης ΜΣΕΠ χωρίς ιδιαίτερο κόπο να κερδίζει τον αγώνα .

Αξιοσημείωτο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι κατά τις έξι συμμετοχές που είχε η ομάδα των ΣΑ στο πρωτάθλημα, στις τρεις από αυτές το αποτέλεσμα που είχε καταφέρει ήταν 39 πόντους!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τον αγώνα ο Υποδιοικητής της 350 Πτέρυγας Κατευθυνόμενων Βλημάτων Σμχός (Ι) κ. Δημήτριος Βασιλακόπουλος και ο Διοικητής της 22ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων Ασμχός (Ι) κ. Δημήτριος Παντελάτος. Οι προαναφερθέντες Αξκοί (ο πρώτος σε αναπλήρωση του απουσιάζοντα Δκτή της 350 Π.Κ.Β. Ταξχού (Ι) Δανιήλ Σινάνογλου και ο δεύτερος για την διοργανώτρια Μοίρα) αύριο 20-03-07 μετά την λήξη του τελικού ανάμεσα στην 135 ΣΜ και την 22η ΜΚΒ και εν αναμονή παρουσίας της Νομαρχιακής και Δημοτικής αρχής , επίσημων τοπικών παραγόντων της Νήσου , καθώς επίσης της παρουσίας του Ανώτατου Στρατιωτικού Δκτή Φρουράς Σκύρου Ταξχού (Ι) κ. Αναστάσιου Ποιμενίδη και αντιπροσωπειών των συμμετεχόντων Μονάδων στη διοργάνωση μετά των προπονητών και αθλητών τους , καθώς και απλών πολιτών , πρόκειται σε επίσημη τελετή να βραβεύσουν τον νικητή του “1ου ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΚΥΡΟΥ 2007” καθώς και όλους τους συμμετέχοντες αθλητές όλων των Μονάδων στην εν λόγο διοργάνωση.