Τελικά 5ης αγων. 1ου Τοπικού Πρωταθλήμ. Καλαθοσφαίρισης Ε.Δ και Σ.Α Φρουράς Σκύρου

Στις 09/03/07 κατά παρέκκλιση του προγράμματος, διεξήχθη ο αγώνας του 1ου Τοπικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Φρουράς Σκύρου 2007 μεταξύ των ομάδων ΣΑ – 22ης ΜΚΒ και το αποτέλεσμα είχε ως ακολούθως:
ΣΑ – 22η ΜΚΒ: 41 – 59

Όσο περνούν οι μέρες του τουρνουά η αγωνία για την τελική κατάταξη κορυφώνεται, με όλες τις ομάδες να ευελπιστούν σε καλύτερο πλασάρισμα ενόψει των play-off’s. Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής διεξήχθη η αναμέτρηση ανάμεσα στα Σώματα Ασφαλείας (ΣΑ) και την 22η ΜΚΒ. Στα πρώτα λεπτά τα ΣΑ μπήκαν πιο δυνατά και παρότι το “Roster” τους διαμορφωνότανε από μόνο 6 παίκτες, ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα. Πρωταγωνιστής ήταν ο Αστυφύλακας Κάλλας ο οποίος κυριαρχώντας στον αέρα, μάζεψε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ. Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από τη γραμμή των 6,25. Πιο αναλυτικά από τα ΣΑ ο Πυροσβέστης Λάμπρος (πρώτος σκόρερ του αγώνα με 18 πόντους) ευστόχησε σε 3 διαδοχικά σουτ ενώ στη συνέχεια από την πλευρά της 22ης ΜΚΒ, ο Ασμίας Τάπαλης τον μιμήθηκε με 2 εύστοχα σουτ έξω από τη γραμμή του τρίποντου. Σε γενικές γραμμές το πρώτο μισό της αναμέτρησης κύλησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, με το άκουσμα της κόρνας να βρίσκει την 22η ΜΚΒ προηγούμενη με βραχεία κεφαλή 24-26.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η 22η ΜΚΒ μπήκε με αποφασιστικότητα και με όπλο τα συνεχόμενα κλεψίματα από τον Ασμία Κολιάδη (πρώτος σκόρερ των νικητών με 15 πόντους), πέτυχε ένα σερί 0-12 που μετέτρεψε το σκορ σε 24-38 και το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία. Παρόλο τη δυσάρεστη εξέλιξη και σε συνδυασμό με την κόπωση από την έλλειψη παικτών, τα ΣΑ δεν εγκατέλειψαν τη μάχη και με 2 διαδοχικά γκολ φάουλ από τους Πυροσβέστη Λάμπρο και Αστυφύλακα Κάλλα έδωσαν ανάσα πνοής στην ομάδα τους. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 41-59.

Από τους νικητές ξεχώρισαν, πλην του πρώτου σκόρερ, οι Εσμίας Παπαγεωργίου , Εσμίας Μήσιος και Ασμίας Πλατχιάς, ενώ καταλυτική ήταν η συμβολή των Σγός Ζωγράφος , Σγός Μαρκής και Υσμία Πλακάκη.

Παρά την ήττα τους και το μειωμένο αριθμό παικτών, θα πρέπει να τονιστεί η συμβολή των ΣΑ στη διεξαγωγή ενός θεαματικού παιχνιδιού που στόχο πέρα από τη νίκη είχε και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος .

Η συνέχεια του τουρνουά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις φήμες περί τιμητικών αδειών… από τις Μονάδες που φιλοξενούν στο δυναμικό τους Στρατεύσιμους (μερικοί εκ των οποίων έχουν στο ενεργητικό τους συμμετοχές σε διοργανώσεις επαγγελματικών πρωταθλημάτων)

Την Τρίτη 13/3 και πάλι στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΟΣ με τις αναμετρήσεις 22ης ΜΚΒ – 7ης ΜΣΕΠ και ΝΑΣΚΥ – ΣΑ .