Τελικά 6ης αγων. 1ου Τοπικού Πρωταθλήμ. Καλαθοσφαίρισης Ε.Δ και Σ.Α Φρουράς Σκύρου

Στις 13/03/07 και σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα , διεξήχθησαν οι αγώνες του 1ου Τοπικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Φρουράς Σκύρου 2007 μεταξύ των ομάδων 22η ΜΚΒ – 7η ΜΣΕΠ και ΝΑΣΣΚΥ – ΣΑ αντίστοιχα και τα αποτελέσματα είχαν ως ακολούθως:

22η ΜΚΒ – 7η ΜΣΕΠ: 44 – 52

ΝΑΣΣΚΥ – ΣΑ: 49 – 57

Σημαντικοί οι σημερινοί αγώνες καθώς διαμορφώνουν την τελική κατάταξη και δίνουν το εισιτήριο στις τρεις από τις τέσσερίς ομάδες που αγωνίστηκαν σήμερα για την επόμενη φάση .Η τελική κατάταξη μετά τους σημερινούς αγώνες διαμορφώνεται ως εξής:

135 ΣΜ
7η ΜΣΕΠ
22η ΜΚΒ
ΣΑ
ΝΑΣΣΚΥ

Όσο αφορά στον πρώτο αγώνα μεταξύ των 22η ΜΚΒ – 7η ΜΣΕΠ , πρόκειται για μία πολύ σκληρή αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων οι οποίες αναμετρήθηκαν σώμα με σώμα παίζοντας το παιχνίδι, καθ’ όλη την διάρκεια του, σχεδόν στον πόντο. Το σκορ του αγώνα στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ανοίγει για την 7η ΜΣΕΠ ο Σμτής Ζορμπάς (καλύτερος σκόρερ του αγώνα 21 πόντους εκ των οποίων οι εννέα από αυτούς τρίποντα) Μέχρι το 14′ το προβάδισμα έχει η 7η ΜΣΕΠ όπου ο Εσμίας Μήσιος (πρώτος σκόρερ με 18 πόντους για την 22η ΜΚΒ) με δύο σερί καλάθια ανατρέπει και λίγο αργότερα με το άκουσμα της κόρνας και το σφύριγμα του διαιτητή, το πρώτο ημίχρονο βρίσκει την 22η ΜΚΒ να προηγείται με 24 – 19 .

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η 22η ΜΚΒ διατηρεί το προβάδισμα της μέχρι το 37′ του αγώνα όπου ο Σμτής Φωτιάς από την (7η ΜΣΕΠ) με σουτ 3 πόντων ισοφαρίζει με 41 – 41 και εν συνεχεία ο Σμτής Ζορμπάς δίνει το προβάδισμα με σουτ 2 πόντων 41 – 43, για να μειώσει με τρίποντο ο Ασμίας Μάρκος 44 – 43 και να φτάσουμε στην εκπνοή του αγώνα με 44 – 52.

Από την ομάδα της 22ης ΜΚΒ αισθητή ήταν η απουσία του Εσμία Γκουγκουλιά Απόστολου όπου λόγω υπηρεσιακών αναγκών δεν μπόρεσε να συμμετέχει, ενώ καθοριστική μπορεί να χαρακτηριστεί η συμμετοχή των Ασμία Τάπαλη , Υσμία Πλακάκη , Εσμία Παπαγεωργίου και Ασμία Κολιάδη.

Όσο αφορά την δεύτερη αναμέτρηση, η Ομάδα των ΣΑ παρά το γεγονός ότι είχε μόνο ένα παίχτη στον πάγκο κατάφερε να επιβληθεί στην αντίπαλη ομάδα πετυχαίνοντας 57 πόντους και εξασφαλίζοντας έτσι το πολυπόθητο εισιτήριο για τα play off’s.

Το σκορ ανοίγει υπέρ της ομάδας του Πολεμικού Ναυτικού στο 1′ της αναμέτρησης και ακολουθεί ο Πυροσβέστης Λάμπρος(καλύτερος σκόρερ του αγώνα 21 πόντους) για λογαριασμό της ομάδας των ΣΑ. Ο αγώνας διεξάγεται κυριολεκτικά στους δύο πόντους υπέρ του ΝΑΣΣΚΥ μέχρι το 30′ λεπτό του αγώνα ώσπου η παρουσία του κ. Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανθυποπυραγού Β. Χαρίτου δίνει νέα τροπή στο παιχνίδι ύστερα από σουτ 2 πόντων που πετυχαίνει χαρίζοντας έτσι την ισοφάριση 32 – 32. Τα ινία του αγώνα πλέον αναλαμβάνουν οι Κελευστής Αβιζιάν(πρώτος σκόρερ με 16 πόντους για τον ΝΑΣΣΚΥ ) ,Αρχικελευστής Λιακόπουλος και Επικελευστής Σιγάλας από το ΝΑΣΣΚΥ καθώς οι Πυροσβέστες Λάμπρος και Μανούσος(δεύτερος σκόρερ με 18 πόντους για τα ΣΑ ), οι Αστυφύλακες Χαρίτος και Ντελής και ο Λιμενοφύλακας Τυλιγαδάς για την ομάδα των ΣΑ . Η τροπή του παιχνιδιού αλλάζει και η ομάδα των ΣΑ παίρνει το προβάδισμα και διαμορφώνει το τελικό σκορ 49 – 57 υπέρ της και θέτει τον ΝΑΣΣΚΥ εκτός των play off’s .

Την Παρασκευή 16/3 και πάλι στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΟΣ με τις αναμετρήσεις 135 ΣΜ – ΣΑ και 7ης ΜΣΕΠ – 22ης ΜΚΒ .