Τελικός 1ου Τοπικού Πρωταθλήμ. Καλαθοσφαίρισης Ε.Δ και Σ.Α Φρουράς Σκύρου

Εν μέσω πανηγυρικής ατμόσφαιρας στο κατάμεστο από θεατές πολίτες και ένστολους, κλειστό γυμναστήριο της Σκύρου, η 135 ΣΜ ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια και κυπελλούχος του 1ου τοπικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ΕΔ και ΣΑ φρουράς Σκύρου, υπερισχύοντας της 22ης ΜΚΒ με 63 – 55.

Ο Σμτης Αγγελακόπουλος για άλλη μια φορά υπό τις οδηγίες του προπονητή του Ασμία Μπατσαρά Α. χάρισε στην ομάδα του 20 πόντους ενώ ο Σμίας Ξυδιάς άλλους 11. Κρίσιμες οι βολές του Σμτη Μακρύγιαννη Ισίδωρου λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης όταν η διαμόρφωση του αγώνα ήταν μόλις στους πέντε πόντους.

Στο στρατόπεδο της 22ης ΜΚΒ όπως και στους προηγούμενους αγώνες, κυριάρχησε η τακτική των γρήγορων επιθέσεων, χωρίς όμως τα αναμενόμενα οφέλη λόγω του μικρού ποσοστού ευστοχίας

Η συνεργασία για άλλη μια φορά των Εσμία Μήσιου Κων/νου και Εσμία Παπαγεωργίου Στέφανου , οι αερομαχίες κάτω από το καλάθι του Ασμία Κολιάδη Δημήτρη , τα πετυχημένα σουτ έξω από την γραμμή των 6,25 των Ασμία Πλατχιά Παρασκευά και Ασμία Τάπαλη Ηλία δεν ήταν ικανά να αντιπαρατεθούν στο μεγάλο ποσοστό ευστοχίας της αντίπαλης ομάδας.

Η μεγάλη βραδιά του τελικού συνέπεσε με την διεξαγωγή άσκησης ΤΑΜΣ, τηρουμένων όμως των επισημάνσεων και οδηγιών που δόθηκαν κατά την τελετή έναρξης από την διοίκηση της 22ης ΜΚΒ, που είχε και την ευθύνη διοργάνωσης του πρωταθλήματος, ότι πρωταρχικός σκοπός είναι η ψυχαγωγία και η διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης του προσωπικού και δευτερευόντως η νίκη και ότι σε καμία περίπτωση η διεξαγωγή των αγώνων δεν θα έπρεπε να αποβεί εις βάρος του επιχειρησιακού έργου των Μονάδων που εμπλέκονται.

Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος προγραμματίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν δεκατέσσερις αγώνες σε διάστημα ενός περίπου μηνός, με την συμμετοχή αθλητών από επτά Μονάδες της Νήσου. Οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σε μια περίοδο καμπής δραστηριοτήτων από άποψη υπηρεσιακών απαιτήσεων, πράγμα που όμως δεν συνέβη, καθότι αντίθετα στο μέσον του πρωταθλήματος, επήλθε αύξηση των επιχειρησιακών απαιτήσεων, λόγω σχετικής δραστηριότητας της γειτονικής χώρας.

Ο Δκτής της διοργανώτριας Μοίρας Ασμχός (Ι) Δημήτριος Παντελάτος τόνισε μεταξύ άλλων: “Ευχαριστηθήκαμε το πρωτάθλημα. Ήταν μια πειραματική κίνηση που πέτυχε. Σημαντικό είναι ότι γνωριστήκαμε . Θέλω να ευχαριστήσω τους Δκτές των Μονάδων 135 ΣΜ , 7ης ΜΣΕΠ , ΝΑΣΣΚΥ , Αστυνομικού Σταθμού Σκύρου , Λιμεναρχείου Σκύρου , Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκύρου καθώς επίσης τον προϊστάμενο και το προσωπικό της 135 ΣΜ/Υ.Υ . Επίσης τους συμμετέχοντες αθλητές, καθώς και τον πρόεδρο του ΔΑΟΣ κ. Ευσταθίου για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου, όπου τελέσθηκαν οι αγώνες. Επίσης ευχαριστώ τον κ. Γιώργο Καραμπίνη του ΔΑΟΣ, που φρόντισε για την ευταξία του χώρου καθ’ όλη την διάρκεια της διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ το λοιπό προσωπικό της Μοίρας μου, εκτός των συμμετεχόντων στην ομάδα, που παρά τις αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις που προέκυψαν, αγόγγυστα στελέχωσαν την γραμματεία στον ελεύθερο χρόνο τους, η οποία ήταν δίκαιη, άψογη και επιτέλεσε καθοριστικό έργο στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Η διοργανώτρια Μοίρα αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της, απένειμε πλακέτες μετάλλια και αναμνηστικά στους συμμετέχοντες ως κατωτέρω:

α. Αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο του ΔΑΟΣ κ. Ευσταθίου, την απονομή έκανε ο ΑΕ της 22ης ΜΚΒ Επγος (ΕΑ) κος Μ. Νικολαϊδης.

β. Αναμνηστικές πλακέτες στους γυμναστές κ.κ. Σπυριδώνα Φορφόλια και Δημήτριο Δεληγιάννη που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να διαιτητεύσουν στους αγώνες του πρωταθλήματος, την απονομή έκανε ο πρόεδρος του ΔΑΟΣ κος Ευσταθίου.

γ. Αναμνηστικά πτυχία συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες της ομάδας του ΝΑΣΣΚΥ, την απονομή έκανε ο Δκτης της 7ης ΜΣΕΠ Σμχός (ΕΑ) κ. Γ. Χαρτοφύλακας .

δ. Αναμνηστικά πτυχία συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες της μεικτής ομάδας των Σωμάτων Ασφαλείας, την απονομή έκανε ο Δκτής του ΝΑΣΣΚΥ Πλωτάρχης κ. Β. Σμυρναίος.

ε. Μετάλλια και αναμνηστικά στην ομάδα της 7ης ΜΣΕΠ, που κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα, την απονομή έκανε ο Υδκτής της 350 Πτέρυγας Κατευθυνόμενων Βλημάτων Σμχός (Ι) κ. Δ. Βασιλακόπουλος ως εκπρόσωπος της προϊσταμένης αρχής της διοργανώτριας Μοίρας.
στ. Μετάλλια και αναμνηστικά στην ομάδα της 22ης ΜΚΒ που κατέκτησε την 2η θέση στο πρωτάθλημα, την απονομή έκανε η αντιδήμαρχος κ. Ελένη Κουκουβίνου.

ζ. Μετάλλια και αναμνηστικά στην ομάδα της 135ΣΜ, που κατέκτησε την 1η θέση στο πρωτάθλημα, την απονομή έκανε ο Ανώτατος Στρατιωτικός Δκτής Φρουράς Νήσου και Δκτής της 135 ΣΜ Ταξχός (Ι) κ. Αναστάσιος Ποιμενίδης.
η Επίσης η Έπαρχος Σκύρου κ. Μαρία Βολιώτη-Γεννηματά παρέδωσε το κύπελλο στην πρωταθλήτρια Μονάδα της 135ΣΜ εν μέσω επευφημιών από τους παρευρισκομένους.

θ. Τέλος ο Υδκτης της 350 ΠΚΒ κος Δ. Βασιλακόπουλος απένειμε πλακέτες με τον θυρεό της Διοργανώτριας Μοίρας στις έξη συμμετέχουσες Μονάδες.

Η κ. Έπαρχος κατά την απονομή του Κυπέλλου ανέφερε: “Συγχαίρω εκείνους που είχαν την ιδέα και πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν το 1ο Τοπικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Φρουράς Σκύρου 2007 και όσους συντέλεσαν για την διεξαγωγή του καθώς επίσης τους Δκτές των Μονάδων που συμμετείχαν και των αθλητών του,ς που με την δραστηριότητά τους επηρέασαν ευχάριστα, για έναν περίπου μήνα, την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού μας”.

Ο Ταξχός (Ι) κ. Αναστάσιος Ποιμενίδης κατά την απονομή των μεταλλίων και αναμνηστικών στην πρωταθλήτρια Μονάδα δήλωσε: “Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις ομάδες. Πρώτα τη νικήτρια. Ήταν μια καλή ευκαιρία ανταγωνισμού μεταξύ των Μονάδων. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ την 22η ΜΚΒ για την πρωτοβουλία της και την άρτια διοργάνωση του πρωταθλήματος. ¨Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Εύχομαι σε όλους το καλύτερο”.

Έτσι ολοκληρώνεται το 1ο Τοπικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Φρουράς Σκύρου 2007 με μια κατά τεκμήριο άρτια διοργάνωση που μόνο θετικά στοιχεία άφησε. Ευχόμαστε αυτή να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αναγωγή του τοπικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης σε θεσμό στο νησί της Σκύρου.