Εκδηλώσεις στην 132 Σμηναρχία Μάχης

Την Παρασκευή 25 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε Αγιασμός στον Ιερό Ναό της 132 ΣΜ, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Κοσμά. Ο Αγιασμός έγινε με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Αγιογράφησης και του εξοπλισμού του Ναού.

Στην τελετή συμμετείχε όλο το προσωπικό της Μονάδας καθώς επίσης εκπρόσωποι των Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού.

Η ανέγερση του Ιερού Ναού της 132 ΣΜ ξεκίνησε το 1990 και ολοκληρώθηκε σχεδόν στο σύνολό του από προσφορές εργαζομένων στη Μονάδα, καθώς και φίλων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τη ίδια ημέρα, στη Λέσχη Αξιωματικών της 132 ΣΜ, πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου εκδήλωση κατά την οποία:

  • Τιμήθηκαν οι εργαζόμενοι στη Μονάδα που απέκτησαν μωρό τον τελευταίους μήνες.
  • Απονεμήθηκαν τα Πτυχία σε 24 Στρατεύσιμους που απολύονται εντός των ημερών.
  • Απονεμήθηκαν σε Μόνιμο και Στρατεύσιμο προσωπικό τα Πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με θέμα “Πρώτες Βοήθειες”.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Κοσμάς που ευλόγησε την εκδήλωση, ευχήθηκε στα μεν νεογέννητα να μεγαλώσουν με υγεία και ευτυχία, για δε τους Στρατεύσιμους να επιτύχουν στην πολιτική τους ζωή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, όλο το προσωπικό της 132 ΣΜ, καθώς επίσης εκπρόσωποι των Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφάλειας και πλήθος προσκεκλημένων.

Ακολούθως, με πρόσκληση του Προϊσταμένου Σμήναρχου (Ι) Αριστείδη Ναθαναήλ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Κοσμάς επισκέφθηκε το Κλιμάκιο της ΜΑΕΔΥ που εδρεύει στην 132 ΣΜ. Αγίασε τα αεροσκάφη και ευχήθηκε στο προσωπικό ασφαλείς πτήσεις και επιτυχημένες αεροπυροσβέσεις.