Αγώνες Καλαθοσφαίρισης ΕΔ – ΣΑ έτους 2007

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου ξεκίνησε η προκριματική φάση των ετήσιων αγώνων καλαθοσφαίρισης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και ολοκληρώθηκε με τους τελικούς (μικρό και μεγάλο) την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Κερατσινίου Πειραιά και η διοργάνωση είχε ανατεθεί στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Η αντιπροσωπευτική ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας κατέλαβε την πρώτη θέση, αφού πέρασε με επιτυχία την προκριματική φάση και επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας του Στρατού Ξηράς, στην παράταση του τελικού με σκορ 85 – 78.

Ο αρχηγός της ομάδος, οι προπονητές και οι αθλητές, υπερέβαλαν εαυτό και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (υπερβολική θερμοκρασία) και παρά τον έντονο συναγωνισμό κατάφεραν να κατακτήσουν το πολυπόθητο βαρύτιμο τρόπαιο και να αποσπάσουν με την εν γένει παρουσία τους, τα ευμενή σχόλια των παρευρισκομένων (πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, του κοινού, καθώς και των ΜΜΕ).

Την απονομή των επάθλων και των μεταλλίων στη νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης έκανε ο Βουλευτής Πειραιά κ. Πέτρος Μαντούβαλος συνοδευόμενος από το Διευθυντή της Β3/ΓΕΑ, Ταξίαρχο (ΔΓΥ) Σπ. Κώτση.