Αγώνες κολύμβησης

Στη Χαλκίδα, στις 9 και 10 Ιουνίου 2007, πραγματοποιήθηκαν με αγωνιστική επιτυχία, οι ετήσιοι αγώνες κολύμβησης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στους αγώνες είχαν προσκληθεί και έλαβαν μέρος, εκτός συναγωνισμού, επίλεκτοι αθλητές της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, καθώς και νεαροί αθλητές από συλλόγους της ευρύτερης περιοχής.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της αντιπροσωπευτικής ομάδας της Πολεμικής Αεροπορίας απέσπασαν τα ευμενή σχόλια των παρευρισκομένων, πετυχαίνοντας αξιόλογες επιδόσεις και διακρίσεις.

Η Ανθυποσμηναγός Νέρυ Νιανγκουάρα αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια των αγώνων, αξιολογούμενη με το σύστημα βαθμολογίας που ισχύει διεθνώς.

Η ομάδα γυναικών κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, ενώ η αντίστοιχη των ανδρών περιορίσθηκε στην πέμπτη θέση. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Πολεμικής Αεροπορίας κατέκτησαν δύο (2) χρυσά, ένα (1) αργυρό και ένα (1) χάλκινο μετάλλιο.

Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης, στην οποία έλαβε μέρος η Ανθυποσμηναγός Αποστολία Ιωάννου, καταχειροκροτούμενη από τους παρευρισκομένους.

Στους αγώνες παρευρέθησαν και παρακολούθησαν η Βουλευτής Ευβοίας κ. Κατερίνα Περλεπέ, ο Υποναύαρχος κ. Νικόλαος Φατούσης Διευθυντής Β΄ Κλάδου ΓΕΕΘΑ, ο Υποναύαρχος (ΛΣ) κ. Εμμανουήλ Κυριακάκης εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Λάμπρου Διευθυντής ΑΣΑΕΔ, ο Ταξίαρχος (ΠΖ) Αλέξανδρος Χουλιάρας Διοικητής Σχολής Πεζικού, ο Ταξίαρχος Σπύρος Κώτσης Διευθυντής Β3/ΓΕΑ, οι τοπικές Πολιτικές, Θρησκευτικές και Στρατιωτικές αρχές, αντιπροσωπείες Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και οπλιτών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.


Απονομή μεταλλίων 50μ ελεύθερου γυναικών

Συγχρονισμένη κολύμβηση

Σκυταλοδρομία 4×100μ γυναικών

Απονομή μεταλλίων σκυταλοδρομίας 4×100 γυναικών