Τελικός Αγώνας Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Σάλας (5Χ5) Πολεμικής Αεροπορίας έτους 2007

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία, ο τελικός του Κυπέλλου ποδοσφαίρου σάλας (5Χ5) της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταξύ των αντιπροσωπευτικών ομάδων της 114ΠΜ και της 120ΠΕΑ.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό. Στο πρώτο ημίχρονο εμφανώς ανώτερη η αντιπροσωπευτική ομάδα της 114 ΠΜ και έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού, προηγήθηκε με δύο (2) τέρματα που σημείωσε ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα Βλάσης Μπόκαρης. Στο δεύτερο ημίχρονο αντιστράφηκαν οι ρόλοι, η ομάδα της 114 ΠΜ οπισθοχώρησε με στόχο να διαφυλάξει την πρωτοπορία στο σκορ δίνοντας έτσι την πρωτοβουλία των κινήσεων στην ομάδα της 120ΠΕΑ. Το γρήγορο γκολ που πέτυχε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου για την ομάδα της 120ΠΕΑ ο Αριστείδης Παπαγιαννόπουλος δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει την ομάδα του στην ισοφάριση και στην κατάκτηση του τροπαίου. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικήτρια την ομάδα της 114 ΠΜ με σκορ 2 – 1 και τους αθλητές, προπονητές και συνοδούς να πανηγυρίζουν τη μεγάλη τους επιτυχία.

Παρευρέθησαν και παρακολούθησαν τον αγώνα ο Διευθυντής της Β3/ΓΕΑ Ταξίαρχος Σπύρος Κώτσης, ο Υποδιοικητής της 120ΠΕΑ Σμήναρχος Μιχάλης Θεοδωράκης, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης Αντισμήναρχος Γρηγόρης Δημακογιάννης, ο αρχηγός αποστολής της 114 ΠΜ Αντισμήναρχος Γιάννης Σπύρου, ο Αιδεσιμότατος Πατήρ Ξενοφών Γαλανόπουλος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΑΜ κ. Παναγιώτης Τσιμόγιαννης ως εκπρόσωπος του Νομάρχη Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του αθλητικού φορέα του Δήμου Καλαμάτας κ. Γιάννης Ηλιόπουλος, αντιπροσωπείες Αξιωματικών Υπαξιωματικών και οπλιτών από Μονάδες της ευρύτερης περιοχής.

Ξεχωριστή εντύπωση έκαναν αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων οι τσιρλίντερς του πολιτιστικού συλλόγου “Οι Φίλοι της Μεσσήνης” που με την καθοδήγηση της δασκάλας Τζένης Καλαποθάκη παρουσίασαν στην αρχή, στην ανάπαυλα και στο τέλος του αγώνα πρόγραμμα μοντέρνου χορού.