Διάθεση Προσωπικού και Μέσων της 20/09/2007

Σήμερα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

  • Για πυρόσβεση, 7 αεροσκάφη (CL-415 και PZL) συμπληρώνοντας 12 ώρες πτήσης σε 7 εξόδους σε Κορινθία, Λέσβο, Μεσσηνία και Ηλεία.
  • Για επιτήρηση, 3 αεροσκάφη (PZL και Τ-41) συμπληρώνοντας 4,5 ώρες πτήσης σε 3 εξόδους σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Αττική.
  • Για αεροδιακομιδές, C-130, Super Puma και Α-109 εκτέλεσαν 3 αποστολές συμπληρώνοντας 6,6 ώρες πτήσης και μεταφέροντας 5 ασθενείς από Ρόδο, Κω, Πάρο, Μύκονο και Κάρπαθο σε Σύρο, Ελευσίνα και Ρόδο.
  • Για Έρευνα-Διάσωση, Super Puma και ΑΒ-205 εκτέλεσαν 1 αποστολή έρευνας – διάσωσης σκάφους που εξέπεμψε σήμα κινδύνου σε περιοχή Βόρεια της Κεφαλονιάς, με αρνητικά αποτελέσματα. Συνολικά συμπληρώθηκαν 5,5 ώρες πτήσης σε 2 εξόδους.
  • Για υποστήριξη, για τις ανάγκες των πυρόπληκτων περιοχών παραμένει ένα πολυδύναμο συγκρότημα αρωγής συνολικά 17 ατόμων στην 117ΠΜ, με 3 ανατρεπόμενα οχήματα, ένα ρυμουλκό γενικής χρήσης, 1 υδροφόρα, ένας ισωπεδωτής γαιών, ένας ερπυστριοφόρος γαιωπροωθητής. Οι ειδικότητες του προσωπικού είναι ιατροί, κτηνίατροι, πολιτικοί μηχανικοί, γεωπόνοι, δασολόγοι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και οδηγοί – χειριστές των αντίστοιχων μηχανημάτων.