Διάθεση Προσωπικού και Μέσων της 24/09/2007

Σήμερα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

  • Για πυρόσβεση, 7 αεροσκάφη (CL-215, Grumman και PZL) συμπληρώνοντας 8,9 ώρες πτήσης σε 7 εξόδους σε Τρίκαλα, Ηλεία και Αγρίνιο.
  • Για επιτήρηση, 2 αεροσκάφη (PZL και Τ-41) συμπληρώνοντας 3 ώρες πτήσης σε 2 εξόδους σε Κεφαλονιά και Αττική.
  • Για αεροδιακομιδές, C-130, A-109 και Super Puma εκτέλεσαν 5 αποστολές συμπληρώνοντας 10,4 ώρες πτήσης και μεταφέροντας 7 ασθενείς από Σαμοθράκη, Πάρο, Σίφνο, Σέριφο, Σαντορίνη και Μυτηλίνη σε Ηράκλειο και Ελευσίνα.
  • Για Έρευνα-Διάσωση, Super Puma εκτέλεσε 1 αποστολή έρευνας – διάσωσης λαθρομεταναστών στην περιοχή ΒΑ της Σάμου και 1 αποστολή MEDEVAC για μεταφορά ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στην περιοχή της Αμοργού ο οποίος μεταφέρθηκε στην Ελευσίνα. Συνολικά συμπληρώθηκαν 2,5 ώρες πτήσης σε 2 εξόδους.
  • Για υποστήριξη, 2 αεροσκάφη CL-415 για αποστολή δασοπυρόσβεσης στη FYROM. Για τις ανάγκες των πυρόπληκτων περιοχών παραμένει ένα πολυδύναμο συγκρότημα αρωγής συνολικά 17 ατόμων στην 117ΠΜ, με 3 ανατρεπόμενα οχήματα, ένα ρυμουλκό γενικής χρήσης, 1 υδροφόρα, ένας ισωπεδωτής γαιών, ένας ερπυστριοφόρος γαιωπροωθητής. Οι ειδικότητες του προσωπικού είναι ιατροί, κτηνίατροι, πολιτικοί μηχανικοί, γεωπόνοι, δασολόγοι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και οδηγοί – χειριστές των αντίστοιχων μηχανημάτων. Επίσης από την 117ΠΜ διατέθηκε μια διμοιρία 20 ανδρών με επικεφαλής Αξιωματικό και 2 ανατρεπόμενα οχήματα στην Ζ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων στην Ολυμπία.