Αγώνες Αντισφαίρισης Πολεμικής Αεροπορίας έτους 2007

Στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου 2007, πραγματοποιήθηκαν με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, στις εγκαταστάσεις αντισφαίρισης του Δήμου Ηλιούπολης, οι ετήσιοι αγώνες αντισφαίρισης (τέννις) της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία είναι ο μοναδικός Κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων που διεξάγει Πανελλαδικούς αγώνες αντισφαίρισης.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος πενήντα (50) άνδρες και επτά (7) γυναίκες. Το επίπεδο των αγώνων ήταν αρκετά υψηλό. Από την προκριματική φάση, φάνηκε ότι όλοι οι αγωνιζόμενοι είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για τη συμμετοχή τους στη σημαντική αυτή διοργάνωση.

Μετά τη διεξαγωγή της προκριματικής και ημιτελικής φάσης, στους τελικούς βρέθηκαν αντιμέτωποι για να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, ο Σμηναγός Πέτρος Βάκαλος της 112ΠΜ και ο Ολυμπιονίκης της ξιφασκίας Ανθυποσμηναγός Δημήτρης Κωστάκος της Μ.ΓΕΑ.

Ο Νο 1 του ταμπλό, Πέτρος Βάκαλος, έφτασε στον τελικό αποκλείοντας κατά σειρά τους Κουλαξή (2 – 0), Σκουρλέτη (2 – 0), Φώτογλου (2 – 0) και Κουμανδράκη (2 – 0).

Ο Νο 7 του ταμπλό, Δημήτρης Κωστάκος απέκλεισε τους Καραχοντζίδη (2 – 0), Χρυσικό (2 – 0), Μανιατάκη (2 – 0) και Πανουσάκη (2 – 0).

Ο αγώνας του τελικού ξεκίνησε με νίκη του Π. Βάκαλου με 6 – 2 games στο πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ ο Δ. Κωστάκος αντέδρασε, και δείχνοντας τις ικανότητές του, επικράτησε με 7 – 5. Στο τρίτο σετ, ενώ όλα έδειχναν ότι το τρόπαιο κατέληγε στα χέρια του Δ. Κωστάκου, αφού βρέθηκε να προηγείται με 5 – 1 στα games, έγινε η μεγάλη ανατροπή. Ο Π. Βάκαλος ανεβάζοντας το ρυθμό του και παίζοντας επιθετικά, εκμεταλλευόμενος την εμφανή κούραση του αντιπάλου του, κατάφερε με τέννις υψηλού επιπέδου, να οδηγήσει το σετ σε tie-brake στο οποίο επικράτησε με 7 – 4.

Αυτός ο αγώνας και ιδιαίτερα το τελευταίο σετ ήταν διαφήμιση για την αντισφαίριση της Πολεμικής Αεροπορίας. Το τελικό χτύπημα βρήκε τους δύο αθλητές να αλληλοσυγχαίρονται και τον Πέτρο Βάκαλο να πανηγυρίζει έχοντας στην αγκαλιά του τη νεογέννητη κόρη του.
Την τρίτη και τέταρτη θέση κατέκτησαν ο Σμήναρχος Θεόδωρος Πανουσάκης και ο Υποσμηναγός Μιχάλης Κουμανδράκης.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον παρουσίασε και ο τελικός των γυναικών, όπου η Επισμηνίας Αγλαΐα Μήτση, της ΔΑΥ, επικράτησε της Ανθυπασπιστού Λαμπρινής Νασοπούλου της 113ΠΜ, με 2 – 0 σετ (6 – 1), (6 – 2).

Την τρίτη και τέταρτη θέση κατέκτησαν αντίστοιχα η Επισμηνίας Βασιλική Πολυχρόνη και η Ανθυπασπιστής Κρυσταλλία Κουκουράκη.

Τους αγώνες παρακολούθησαν ο Ταξίαρχος (ΔΓΥ) Σπύρος Κώτσης Διευθυντής της Β3/ΓΕΑ ως εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Υποπτέραρχος (εα) Ιωάννης Δήμιζας πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Ηλιούπολης, ο Σμήναρχος (ΔΓΥ) Παναγιώτης Γεωργόπουλος του ΓΕΑ, ο Αντισμήναρχος (Ι) Χρήστος Τριαντάφυλλος ως εκπρόσωπος της ΔΑΥ, αντιπροσωπείες Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών από τις όμορες Μονάδες της Περιοχής και πολλοί φίλαθλοι του τέννις.


Ο Σγος Πέτρος Βάκαλος
Ο Σμηναγός Πέτρος Βάκαλος, νικητής της διοργάνωσης

Ο Ανθσγος Δημήτρης Κωστάκος
Ο Ανθυποσμηναγος Δημήτρης Κωστάκος, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση

Η Εσμίας Αγλαϊα Μήτση
Η Επισμηνίας Αγλαϊα Μήτση, που κατέκτησε την πρώτη θέση στις γυναίκες

Η Ανθστης Λαμπρινή Νασοπούλου
Η Ανθυπαπιστης Λαμπρινή Νασοπούλου, δεύτερη στην κατάταξη των γυναικών

Απονομή Επάθλων Ανδρών
Από αριστερά προς τα δεξιά:
Ταξίαρχος (ΔΓΥ) Σπύρος Κώτσης, Ανθσγος Δ. Κωστάκος, Σμχος Θ. Πανουσάκης, Σγος Π. Βάκαλος, Υπσγος Μ. Κουμανδράκης και ο Υποπτέραρχος (εα) Ιωάννης Δήμιζας

Οι νικήτριες των γυναικών
Από αριστερά προς τα δεξιά:
Εσμίας Β. Πολυχρόνη, Εσμίας Α. Μήτση και Ανθστης Κ. Κουκουράκη