Αγώνες Πετοσφαίρισης Γυναικών ΕΔ – ΣΑ έτους 2007

Άλλη μία διοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για το έτος 2007, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την Πολεμική Αεροπορία και συγκεκριμένα το αγώνισμα της Πετοσφαίρισης Γυναικών.

Η προκριματική φάση έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Βύρωνα Αττικής, από 3 μέχρι 5 Δεκεμβρίου, όπου συμμετείχαν στον πρώτο όμιλο οι αντιπροσωπευτικές ομάδες του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού Ξηράς και του Πυροσβεστικού Σώματος και στο δεύτερο όμιλο οι αντιπροσωπευτικές ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την ημιτελική και τελική φάση στην Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης, όπου προκρίθηκαν από τον πρώτο όμιλο οι ομάδες του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού Ξηράς και από το δεύτερο όμιλο οι ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πολεμικής Αεροπορίας.Η ομάδα αμέσως μετά την πρόκρισή της για Ιεράπετρα
Η παρουσίαση της ομάδας
Ημιτελικός με την ομάδα του Λιμενικού

Ο προπονητής της ομάδας της Πολεμικής Αεροπορίας Υποσμηναγός Ιωάννης Φάκας επέλεξε για την τελική φάση των αγώνων την Ανθυπασπιστή Κουκουράκη Κρυσταλία του Τ.ΓΕΕΘΑ, την Αρχισμηνία Πατσιαούρα Χρύσα της 350 ΠΚΒ, την Επισμηνία Σπυροπούλου Ευσταθία της ΣΙ, την Επισμηνία Παππά Αικατερίνη της 115ΠΜ, την Επισμηνία Μπούνα Χρυσούλα της 120ΠΕΑ, την Επισμηνία Ζαφειρίου Μαρία (αρχηγός ομάδας) του ΑΤΑ, τη Σμηνία Καραβιδέ Ελένη του ΟΛΚΑ, τη Σμηνία Κολοβού Μαρίνα της 111ΠΜ, τη Σμηνία Σαββάκη Μαρία της138 ΣΜ, τη Σμηνία Τουσιούδη Όλγα της ΣΤΥΑ και τη Σμηνία Μαστοροπούλου Μαρία της 117ΠΜ.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου έγιναν οι δύο ημιτελικοί στο στάδιο “Μάρκος Φωνιαδάκης” μεταξύ των ομάδων του Λιμενικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και των αντίστοιχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού Ξηράς.

Στον πρώτο ημιτελικό αγώνα μεταξύ Λιμενικού Σώματος και Πολεμικής Αεροπορίας η πείρα και η ικανότητα των παγκόσμιων πρωταθλητριών Βάσως Καραντάσιου και Έφης Σφυρή, επικράτησε του νεανικού ενθουσιασμού των αθλητριών της Πολεμικής Αεροπορίας με 3 – 0 σετ (25 – 16, 25 – 20, 25 – 15).

Στο δεύτερο ημιτελικό η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας έχοντας στις τάξεις της αθλήτριες υψηλού επιπέδου όπως η Άσπα Πανταζή, η Νιόβη Γκούρα και η Μαρίνα Καλαϊτζίεβα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις φιλότιμες προσπάθειες της ομάδας του Στρατού Ξηράς και επικράτησε με 3 – 0 σετ.Ημιτελικός με την ομάδα του Λιμενικού
Οδηγίες από τον προπονητή της ομάδας Υπσγό Ι. Φάκα
Μικρός τελικός με την ομάδα του Στρατού Ξηράς

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου τελευταία ημέρα των αγώνων, με την παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη διεξήχθησαν ο αγώνας κατάταξης για την 3η και 4η θέση μεταξύ Στρατού Ξηράς και Πολεμικής Αεροπορίας και ο Τελικός αγώνας μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος.

Στον πρώτο αγώνα η ομάδα του Στρατού Ξηράς μπήκε δυνατά και επικράτησε στο πρώτο σετ με 25 – 20. Η αντίδραση των κοριτσιών της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν άμεση. Παίζοντας βόλλεϋ υψηλού επιπέδου και με κύριους άξονες την Επισμηνία Ζαφειρίου Μαρία και τη Σμηνία Τουσιούδη Όλγα, κέρδισαν τα τρία επόμενα σετ με 25 – 22, 25 – 15 και 25 – 19, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση της τρίτης θέσης για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Στον Τελικό όλοι περίμεναν να γίνει ένας συναρπαστικός αγώνας ανάμεσα στις δύο καλλίτερες ομάδες του τουρνουά, αλλά ο τραυματισμός στον ώμο, στις πρώτες φάσεις της αναμέτρησης, της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Βάσως Καραντάσιου του Λιμενικού Σώματος είχε σαν αποτέλεσμα την εύκολη επικράτηση της Ελληνικής Αστυνομίας με σκορ 3 – 0 σετ (25 – 13, 25 – 10 και 25 – 20).

Με την ολοκλήρωση των αγώνων και πριν την τελετή λήξης και τις απονομές μεταλλίων, έγινε εντυπωσιακή επίδειξη Ρυθμικής Γυμναστικής από τις Ολυμπιονίκες των αγώνων του Σύδνεϋ 2000 και της Αθήνας 2004. Την επίδειξη έκαναν οι Υποσμηναγός Άννα Πολάτου, Υποσμηναγός Ζαχαρούλα Καρυάμη, Σημαιοφόρος Στεργιανή Πανταζή, Σημαιοφόρος Βαρβάρα Μαγνησαλή, Ανθυποσμηναγός Μαρία Κάκιου, Ανθυποσμηναγός Στυλιανή Χριστίδου και Ανθυποσμηναγός Ελένη Χρονοπούλου.

Στους αγώνες παρευρέθη και παρακολούθησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος απένειμε τα έπαθλα στην πρωταθλήτρια ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας και στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: “…οι αθλητές αποτελούν υγιή πρότυπα για την κοινωνία και η περιφέρεια έχει ανάγκη από αγώνες υψηλού επιπέδου, όπως αυτοί των Ενόπλων Δυνάμεων”.Πανηγυρισμοί για την κατάκτηση της 3ης θέσης
Αναμνηστική φωτογραφία με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας
Επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής

Τους αγώνες επίσης παρακολούθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπίτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, που απένειμε τα αργυρά μετάλλια στην ομάδα του Λιμενικού Σώματος, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Μαστοράκης, που απένειμε τα χάλκινα μετάλλια στην ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Διοικητής του 3ου ΚΕΠ Ταξίαρχος Ιωάννης Γεωργίου, ο Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Αρχιπλοίαρχος (ΠΝ) Ιωάννης Λάμπρου, ο Διευθυντής του ΓΕΑ/Β3 Ταξίαρχος Σπύρος Κώτσης, αντιπροσωπείες Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και οπλιτών από Μονάδες της ευρύτερης περιοχής και πλήθος φίλαθλου κόσμου.

Κλείνοντας τους αγώνες ο Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Αρχιπλοίαρχος (ΠΝ) Ιωάννης Λάμπρου απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στους φορείς που συνέβαλλαν στη διοργάνωση του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στο Δήμο Ιεράπετρας, στο 3ο ΚΕΠ, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, στους διαιτητές των αγώνων, καθώς και στην κ. Φιφίκα Παπαδάκη για τη μεγάλη της προσφορά στον Ελληνικό αθλητισμό.