Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου (DAY RUN) Ετους 2008 και εορτασμός επετείου 60 χρόνων από την ιδρυση του CISM

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο της Ολυμπιακής Ακαδημίας, που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με μια λαμπρή τελετή ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 60η επέτειο από την ίδρυση του CISM (Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού).

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν κατά το έτος 2007 σε Διεθνές Επίπεδο και ανήκουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από την Πολεμική Αεροπορία βραβεύτηκαν η Υποσμηναγός Χρυσοπηγή Δεβετζή, η οποία κατέκτησε 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και 1η θέση στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες καθώς και ο Ανθυποσμηναγός Αιμίλιος Παπαθανασίου που κατέκτησε 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου FIN.

Τη δεύτερη ημέρα Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, οι επίσημοι προσκεκλημένοι, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη πραγματοποίησαν συμβολική δενδροφύτευση στην καμένη γη του Κρονίου Λόφου.

Μετά την ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης, οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τους αγώνες ανωμάλου δρόμου “Day Run”, όπου συμμετείχαν αθλητές, αθλήτριες, μαθητές και μαθήτριες (Παραγωγικών Σχολών) των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παιδιά από τα σχολεία της περιοχής, καθώς και επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες από πολλές χώρες της Ευρώπης (Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Σουηδία).

Στους αγώνες, οι αθλητές και οι αθλήτριες της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και συγκεκριμένα κατέκτησαν: Την 3η θέση στο ομαδικό των ανδρών, με τις ομάδες του Στρατού Ξηράς και της Ελληνικής Αστυνομίας, να καταλαμβάνουν την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα, ενώ στο ομαδικό των γυναικών, την 1η θέση, μπροστά από τις ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος που κατετάγησαν 2ες και 3ες αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα στον αγώνα των 6 χλμ ανδρών, ο Υποσμηνίας Ζερβάκης Ιωάννης τερμάτισε στην 3η θέση, ο Υποσμηναγός Ψαρρός Ιωάννης στην 8η, ο Σμηνίας Καπετάνος Δημήτριος στη 19η, ο Υποσμηνίας Δαμιανάκος Άρης στην 20η, ο Ανθυπασπιστής Κατσίκης Αντώνιος στην 24η και ο Υποσμηναγός Αργυρός Νικόλαος στην 26η θέση.

Στο δρόμο των 3 χλμ γυναικών, η Επισμηνίας Κατσακιώρη Παρασκευή έδειξε από την αρχή της κούρσας πως ήταν αποφασισμένη για την νίκη και παρά τον έντονο συναγωνισμό πέρασε 1η την γραμμή του τερματισμού. H Σμηνίας Σταματοπούλου Χρύσα τερμάτισε στην 5η θέση, η Σμηνίας Δαλαβούρα Αικατερίνη στην 7η και η Επισμηνίας Τσιομπίκα Παρασκευή στην 8η θέση.

Στα 4 χλμ των Σχολών Αξιωματικών ο ΙΚ 4ης Δημόπουλος Αναστάσιος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, απογειώνοντας την αντιπροσωπευτική ομάδα της Σχολής Ικάρων στην 1η θέση της γενικής κατάταξης μαζί με τους Ίκαρους, Sarr Emmanouel, Δήμου Χρήστο και Layemenson Ayuba, αφήνοντας στη 2η θέση την ομάδα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και στην 3η θέση την ομάδα της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Στα 3 χλμ των Σχολών Υπαξιωματικών, έγινε η μεγάλη έκπληξη και η κολυμβήτρια της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών ΔΥ 1ης Ανδριώτη Μερόπη κατέκτησε την 1η θέση με 2η τη ΔΥ 1ης Γαλάνη Ευανθία της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας. H ομάδα της ΣΤΥΑ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και η ΣΥΔ στο τρίτο σκαλί. Την ομάδα της ΣΤΥΑ πλαισίωσαν ακόμη οι Δόκιμοι Υπαξιωματικοί Λινοξυλάκη Ευαγγελία και Λαζανάκη Μαρία, ενώ αντίστοιχα, την ομάδα της ΣΥΔ πλαισίωσαν οι Δόκιμοι Υπαξιωματικοί Ιωάννου Αγγελική και Τσιομπανούδη Θεοδώρα. Πρώτη ανεδείχθη η αντιπροσωπευτική ομάδα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Τις διήμερες εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης, ο Β΄ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ο Διοικητής ΔΑΕ Υποπτέραρχος (Ι) Νικόλαος Γκουτζουρής, ο εκπρόσωπος ΓΕΑ Ταξίαρχος (Ι) Αναστάσιος Κατσίμπρας, καθώς και αντιπροσωπεία ανωτάτων και ανωτέρων Αξιωματικών από τους άλλους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις επίσης παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του CISM Ιταλός Ταξίαρχος Gianni Gola και ο αντιπρόεδρος του CISM για την Ευρώπη Σουηδός Πλοίαρχος Bengt Nylander, ο οποίος έλαβε μέρος στον δρόμο των 6000μ και με τον τερματισμό του απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων μιας και γονάτισε να προσκυνήσει την Ιερή Γη, για τον αθλητισμό, της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο ΥΦ.ΕΘ.Α. κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης στο αμφιθέατρο της Διεθνού Ολυμπιακής Επιτροπής κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση του CISM
Ο Β’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Μιχαήλ Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΔΑΕ Υποπτέραρχο (Ι) Νικόλαο Γκουτζουρή και από τον Ταξίαρχο (Ι) Αναστάσιο Κατσίμπρα προσέρχονται στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση
Ο Β’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Μιχαήλ Παπαδόπουλος μαζί με τον Ταξίαρχο (Ι) Αναστάσιο Κατσίμπρα πραγματοποιούν συμβολική δενδροφύτευση
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που παρέστει στους αγώνες, κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης
Η αντιπροσωπευτική ομάδα της ΠΑ κατά την διάρκεια της παρέλασης
Οι αντιπροσωπευτικές ομάδες των ξένων χωρών που έλαβαν μέρος στους αγώνες
Στιγμιότυπο από την εκκίνηση του δρόμου των 3000 μέτρων γυναικών
Στιγμιότυπο από τον αγώνα των 6000 μέτρων ανδρών
Στιγμιότυπο από τον αγώνα δρόμου των 6000 μέτρων ανδρών
Ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης απονέμει τα έπαθλα στις νικήτριες του δρόμου των 3000 μέτρων γυναικών
Η αντιπροσωπευτική ομάδα γυναικών της ΠΑ που κατέκτησε την πρώτη θέση στο ομαδικό των 3000 μέτρων γυναικών
Ο Β’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Μιχαήλ Παπαδόπουλος απονέμει τα έπαθλα στην νικήτρια του δρόμου των 3000 μέτρων μαθητριών των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
Ο Διοικητής ΔΑΕ Υποπτέραρχος (Ι) Νικόλαος Γκουτζουρής μετά την απονομή των επάθλων στις νικήτριες ομάδες των 4000 μέτρων μαθητών των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
Η αντιπροσωπευτική ομάδα της ΠΑ που έλαβε μέρος στους αγώνες