Αγώνες Κολύμβησης – Ολλανδία 2007

Στις 13 Ιουνίου 2007 η ομάδα κολύμβησης της Σχολής Ικάρων συνοδευμένη από τον προπονητή της και ένα Αξιωματικό -συνοδό ταξίδεψε στην Ολλανδία για να συμμετάσχει στους αγώνες κολύμβησης στα πλαίσια της EUAFA. Η Ελληνική αποστολή μαζί με τις αποστολές από άλλες 3 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φιλοξενήθηκαν στην Royal Military Academy της Ολλανδίας που είχε έδρα στην Breda. Οι Ακαδημίες με τις οποίες συναγωνίσθηκε η ομάδα μας ήταν η Γαλλία, η Ισπανία και φυσικά η Ολλανδία.

Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν την επόμενη μέρα της άφιξης μας τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Στην πρώτη θέση η Ολλανδία, δεύτερη η Ελλάδα και τρίτη η Ισπανία. Ειδικότερα, η ΙΚ ΙΙ Βαλιάδη Σοφία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα 100 m ελεύθερο γυναικών και ο ΙΚ IV Κέρπελης Νικόλαος την Πέμπτη θέση στο 100 m ελεύθερο ανδρών. Επιπλέον, οι ΙΚ IV Κούλικας Δήμος, ΙΚ IV Κέρπελης Νικόλαος, ΙΚ ΙΙΙ Τουζλούδης Δήμος και ΙΚ ΙΙΙ Μπέρτος Νικόλαος κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στην σκυταλοδρομία 4χ100 m ελεύθερο ανδρών. Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων στους μαθητές που τερμάτισαν στην πρώτη τριάδα των ατομικών αθλημάτων καθώς και των κυπέλλων στις τρεις πρώτες χώρες.

Τις υπόλοιπες μέρες, η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε ένα air show όπου συμμετείχαν αεροσκάφη με πιλότους από όλο τον κόσμο, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ολλανδικής σχολής και την τελευταία μέρα στο Amsterdam απ’ όπου το ίδιο απόγευμα αναχώρησε για την Ελλάδα.