Αγώνες Ξιφασκίας Πολεμικής Αεροπορίας έτους 2008

Για 2η συνεχή χρονιά, τα μόνιμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας διασταύρωσαν τα ξίφη τους, στους ετήσιους αγώνες ξιφασκίας της Πολεμικής Αεροπορίας, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα σε όσους παρευρέθησαν, την Παρασκευή 11 Απριλίου, στο κλειστό γυμναστήριο της Σχολής Ικάρων.

Ξιφομάχοι από όλες τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσαν να δώσουν το παρών και διαγωνίστηκαν για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Οι αγώνες αυτοί λειτουργούν και ως προκριματικοί για τους αντίστοιχους αγώνες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου στην ακριτική πόλη της Φλώρινας.

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ανέβηκε ο Ανθυποσμηναγός Κωνσταντίνος Γουναρίδης της Σχολής Ικάρων, με δεύτερο τον Επισμηναγό Ιωάννη Οικονομίδη της 31 ΜΕΕ και την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Επισμηναγός Ιωάννης Μανομενίδης της 350 ΠΚΒ και Σμηνίας Γεώργιος Χοϊλούς της 116ΠΜ.

Στο ομαδικό, πρώτη κατετάγη η ομάδα του ΑΤΑ, με τους Επισμηναγό Ιωάννη Μανομενίδη (350 ΠΚΒ), Ανθυποσμηναγό Ηλία Τσίτσιο (380 Μ.ΑΣΕΠΕ) Σμηνία Γεώργιο Χοϊλού (116ΠΜ) και Σμηνία Δημήτρη Μύταρο (5η ΜΣΕΠ). Δεύτερη η μικτή ομάδα του ΓΕΑ και της ΔΑΕ με τους Επισμηναγό Αθανάσιο Στάντσιο (123 ΠΤΕ), Επισμηναγό Θεοδόσιο Παρασκευόπουλο (ΓΕΑ) και Ανθυποσμηναγό Κωνσταντίνο Γουναρίδη (Σ.Ι.). Και τρίτη η ομάδα της ΔΑΥ με τους Επισμηναγό Ιωάννη Οικονομίδη (31 ΜΕΕ), Επισμηναγό Νικόλαο Καρμανιόλα (ΔΑΥ) και Επισμηναγό Κωνσταντίνο Αρβανίτη (ΔΑΥ).

Στους αγώνες παρευρέθησαν και παρακολούθησαν ο Σμήναρχος Ανδρέας Ποταμίτης Τμηματάρχης Αθλητικής Εκπαίδευσης της 123 ΠΤΕ, ο Επισμηναγός Παναγιώτης Φωτίου ως εκπρόσωπος του ΓΕΑ, η κ. Θωμαΐς Τριπερίνα προπονήτρια ξιφασκίας της Σχολής Ικάρων, αντιπροσωπείες Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και οπλιτών, καθώς και πολλοί φίλοι του αγωνίσματος.