Τοξοβολία ΕΔ και ΣΑ έτους 2008

Την Τρίτη 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη Λαμία (ημέρα του εορτασμού των “Διακείων”) το αγώνισμα της τοξοβολίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για το έτος 2008.

Η Πολεμική Αεροπορία σάρωσε τα χρυσά μετάλλια, κατακτώντας την πρώτη θέση στο ομαδικό (Εφ. Σμηνίας Ευθύμιος Αλέπης, Υποσμηναγός Κωνσταντίνος Βούρος και Σμηναγός Γεώργιος Βαρσάμης), με δεύτερο το Πολεμικό Ναυτικό και τρίτο το Στρατό Ξηράς.

Συγκεκριμένα στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Τόξου των ανδρών ο επίλεκτος αθλητής Έφεδρος Σμηνίας Αλέπης Ευθύμιος, κατέλαβε την πρώτη θέση συγκεντρώνοντας 553 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερο τον Επικελευστή Κική Αλέξανδρο του Πολεμικού Ναυτικού, με 524 βαθμούς και τρίτο τον Συνοριοφύλακα Κίτσιο Δημήτριο της Ελληνικής Αστυνομίας, με 523 βαθμούς.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Ολυμπιονίκης Ανθυποσμηναγός Ευαγγελία Ψάρρα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, πετυχαίνοντας 31 φορές το κέντρο και συγκεντρώνοντας 564 βαθμούς (καλύτερη επίδοση των αγώνων), αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Επιλοχία Μαρία Κασάρη και τρίτη την Ταγματάρχη Μαρία Παπαμιχαήλ αθλήτριες του Στρατού Ξηράς.

Στο αγώνισμα του Σύνθετου Τόξου το βάθρο γέμισε σχεδόν από αεροπόρους, αφού μόνο η τρίτη θέση απέμεινε για το Λιμενοφύλακα Μανώλη Καραμουσαδάκη. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Σμηναγός Νικόλαος Καλογερίας με 556 βαθμούς και στο δεύτερο σκαλί ο Υποσμηνίας Νικόλαος Κουρνούτος με 552 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο αθλητής του Λιμενικού Σώματος συγκέντρωσε 552 βαθμούς, όμως ο αθλητής της Πολεμικής Αεροπορίας υπερείχε, γιατί πέτυχε περισσότερες φορές το κέντρο του στόχου (16 έναντι 14).

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κολέτσος, ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) Υποστράτηγος Γεώργιος Παραπανήσιος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Μώλου κ. Ευάγγελος Τετριμήδας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και οπλιτών των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πλήθος φίλαθλου κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Ο νικητής στο αγώνισμα του Σύνθετου Τόξου, Σμηναγός Νικόλαος Καλογερίας (διακρίνεται στο κέντρο) σε μια από τις προσπάθειές του.
Κατεβάστε τη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση
Στιγμιότυπο από τους αγώνες τοξοβολίας ΕΔ και ΣΑ για το έτος 2008.
Κατεβάστε τη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση
Η νικήτρια στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Τόξου των γυναικών, Ολυμπιονίκης Ανθυποσμηναγός Ευαγγελία Ψάρρα (διακρίνεται στο κέντρο) σε μια από τις προσπάθειές της.
Κατεβάστε τη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση
Ο νικητής στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Τόξου των ανδρών, Εφ. Σμηνίας Ευθύμιος Αλέπης (διακρίνεται στο κέντρο) σε μια από τις προσπάθειές του.
Κατεβάστε τη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση
Στιγμιότυπο από τους αγώνες τοξοβολίας ΕΔ και ΣΑ για το έτος 2008.
Κατεβάστε τη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση
Η ομάδα τοξοβολίας της ΠΑ, πρωταθλήτρια ΕΔ και ΣΑ για το έτος 2008.
Κατεβάστε τη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση