Αγώνες Ποδηλασίας ΕΔ – ΣΑ έτους 2008

Την Κυριακή 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στο Βαθύ της Σάμου, οι ετήσιοι καθιερωμένοι αγώνες ποδηλασίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για το έτος 2008. Η διαδρομή ήταν σιρκουΐ 10 γύρων συνολικής απόστασης 60 χιλιομέτρων.

Η Πολεμική Αεροπορία, παρουσιάζοντας αξιόλογη εμφάνιση, κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από το Στρατό Ξηράς και την Ελληνική Αστυνομία που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Στο ατομικό πρώτος τερμάτισε ο αστυφύλακας Παύλος Χαλκιόπουλος της Ελληνικής Αστυνομίας με χρόνο 1.05′ 04″, δεύτερος ο Ανθυπολοχαγός Λάμπρος Βασιλόπουλος του Στρατού Ξηράς με χρόνο 1.05′ 10″ και τρίτος ο Στρατιώτης Ηλίας Κυριλής του Στρατού Ξηράς με τον ίδιο χρόνο.

Πρώτος από την Πολεμική Αεροπορία τερμάτισε στην πέμπτη θέση ο επίλεκτος ποδηλάτης Σμηνίτης Βασίλης Γαλάνης μπροστά από ένα αρκετά μεγάλο γκρουπ από ποδηλάτες, το οποίο έκλεινε ο δεύτερος αθλητής της Πολεμικής Αεροπορίας Ανθυπασπιστής Μάριος Μαυρογιάννης στη δέκατη έβδομη θέση. Ο χρόνος που το γκρουπ κάλυψε τα 60 χιλιόμετρα της διαδρομής ήταν 1 ώρα 8′ και 28″. Τρίτος για την Πολεμική Αεροπορία και δέκατος όγδοος γενικής κατάταξης ήταν ο Επισμηνίας Κωνσταντίνος Λεμπέσης.

Τους αγώνες παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος, ο Νομάρχης Σάμου κ. Εμμανουήλ Κάρλας, ο Δήμαρχος Βαθέως κ. Φίλιππος Πετρούσκας, ο Διοικητής 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Σπυρίδων Μπελεγράτης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αρχιπλοίαρχος (ΛΣ) Β. Κλώνης, αντιπροσωπείες από τις Μονάδες Πολιτοφυλακής του νησιού και ο φιλόξενος λαός της ακριτικής Σάμου, που αγκάλιασε τους αγώνες.

Στιγμιότυπο από την εκκίνηση του αγώνα
Στιγμιότυπο από τον αγώνα στο κέντρο της πόλης
Στιγμιότυπο από τη διαδρομή κατα μήκος της παραλίας
Τελετή απονομής μεταλλίων
Η αντιπροσωπευτική ομάδα της Π.Α. Διακρίνονται από αριστερά:
Υπσγος Απ. Κονδύλης, Σμτης Β. Γαλάνης, Ανθστης Μ. Μαυρογιάννης, Σγος Σ. Αγγελικούσης, Ανθστης Π. Καλογερίδης, Εσμίας Κ. Λεμπέσης, Ανθστης Χ. Ράντος και Ασμχος Γ. Δανιηλίδης