Επίσκεψη Αντιπροσωπίας της Π.Α στην Κίνα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – Κίνας 2008, πραγματοποιήθηκε από 15-21 Μαϊου επιτελική επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΠΑ (ΓΕΑ/Γ5-ΔΑΥ/ΜΑΚ/ΚΟΜΑΚ) σχετικά με θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε, παρουσία του Έλληνος ΑΚΑΜ, για το ρόλο, την αποστολή και την εκπαίδευση των στρατιωτικών Ομάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών των Κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων και την εξαιρετική συμβολή τους κατά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην Ομάδα της Κινεζικής Αεροπορίας, η οποία διέσωσε περισσότερα από 250 εγκλωβισμένα θύματα κατά τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις. Eπίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Οι Έλληνες επιτελείς είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν αντίστοιχα για την αποστολή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΚΟΜΑΚ, καθώς και τη συμβολή της ΜΑΚ στην ασφάλεια των ΟΑ 2004 και στις διασωστικές επιχειρήσεις στις σεισμόπλεικτες περιοχές το θέρος του 2007.

Μέσα σε ένα άριστο κλίμα φιλοξενίας ετέθησαν οι βάσεις για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.