Συμμετοχή της ΠΑ στην αεροπορική άσκηση “SARDINIA 2008”

Η Π.Α συμμετείχε στην άσκηση αεροπυρόσβεσης “SARDINIA 2008” από 17 έως 19 Απριλίου 2008, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Γενικών Γραμματειών Πολιτικής Προστασίας των χωρών Πορτογαλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ελλάδας (ομάδα FIRE-5) στη Α.Β. OLBIA στη Σαρδηνία της Ιταλίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν να εξετασθεί το πρόγραμμα και η αποστολή του FIRE-5 στα πλαίσια του ευρωπαϊκού μηχανισμού, να αξιολογηθούν οι μονάδες δασικών πυρκαγιών των FIRE-5, να παρασχεθούν στις Μονάδες μεταφορά και διοικητική υποστήριξη, να δοκιμαστεί το σύστημα συντονισμού και το σύστημα επικοινωνιών μεταξύ των ομάδων. Επίσης να δοκιμαστεί η διαλειτουργικότητα/ συμβατότητα μεταξύ των συμμετεχουσών ομάδων ειδικά σε θέματα εξοπλισμών και να δοκιμαστεί το σύστημα παροχής βοήθειας σε ξένους πολίτες στην επικίνδυνη ζώνη.

Στην άσκηση συμμετείχαν εναέριες και επίγειες δυνάμεις από Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία και εναέριες δυνάμεις από Ελλάδα και Πορτογαλία.

Την τελευταία ημέρα της άσκησης, πραγματοποιήθηκε στατική έκθεση αεροσκαφών στην Α.Β. OLBIA, εκτελέσθηκαν επιδείξεις αεροπυρόσβεσης και βραβεύθηκαν εκπρόσωποι των χωρών.

Η Π.Α συμμετείχε με δύο (2) αεροσκάφη CL-415 της 113ΠΜ/383 ΜΕΕΑ.

Η μετάβαση και επιστροφή έγινε μέσω της Α.Β. Πρεβέζης.

Περισσότερες πληροφορίες για την άσκηση μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα www.protezionecivile.gr