Τελικός Αγώνας Ποδοσφαίρου Πολεμικής Αεροπορίας έτους 2008

Την Τρίτη 6 Μαΐου στο γήπεδο “ΑΛΚΑΖΑΡ” της Λάρισας πραγματοποιήθηκε ο τελικός αγώνας του Κυπέλλου ποδοσφαίρου της Πολεμικής Αεροπορίας για το έτος 2008, μεταξύ των αντιπροσωπευτικών ομάδων της Μοίρας ΑΤΑ και της 110ΠΜ.

Οι δύο ομάδες έφθασαν αήττητες μέχρι τον τελικό, αποκλείοντας στην πορεία τους η Μοίρα ΑΤΑ τις: ΚΕΔΑ / Σκοτίνας, 113ΠΜ, 111ΠΜ και 114 ΠΜ, ενώ η 110ΠΜ τις: 131ΣΜ, 350 ΠΚΒ και 117ΠΜ.

Ο αγώνας ήταν μία συναρπαστική αναμέτρηση με όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός τοπικου ντέρμπι και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη.

Αρχικά προσπάθησαν να μη δεχτούν γκολ, θωρακίζοντας αμυντικά τα μετόπισθεν και στη συνέχεια να αναπτυχθούν επιθετικά. Στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, τη μερίδα του λέοντος είχε η Μοίρα ΑΤΑ, ενώ οι κλασσικότερες ευκαιρίες ανήκαν στην 110ΠΜ. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν η κανονική διάρκεια του αγώνα να βρει τις ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα και να οδηγηθούν σε ημίωρη παράταση, για την ανάδειξη του νικητή.

Και οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες και άξιζαν τη νίκη που θα τους χάριζε το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά πάντοτε ο νικητής είναι ένας.
Η τύχη χαμογέλασε στη νεοφώτιστη, στο θεσμό του Κυπέλλου, ομάδα της Μοίρας ΑΤΑ, αφού 11 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 120 λεπτών ο σμηνίτης Ηλίας Παπαδημητρίου κατάφερε με κεφαλιά, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, να ανοίξει το σκορ μετά από σέντρα ακριβείας του σμηνίτη Γιάννη Μάγκου και να στείλει την ομάδα του στον 7ο ουρανό αγκαλιά με το τρόπαιο που την έστεφε κυπελλούχο της Πολεμικής Αεροπορίας για το έτος 2008.

Τον αγώνα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός αντιπροσωπειών και από τις δύο Μονάδες, και πολυπληθής αριθμός φιλάθλων της Λάρισας. Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν ο Ταξίαρχος (Ι) Αναστάσιος Ποιμενίδης του ΑΤΑ και ο Διοικητής της 110ΠΜ Ταξίαρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ενώ παρών ήταν στους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του τροπαίου και ο Διοικητής της Μοίρας ΑΤΑ Αντισμήναρχος (Δ) Γεώργιος Στεργιούλης.
Άψογη ήταν η παρουσία της διαιτητικής τριάδας, που την αποτελού
σαν οι: Επισμηνίας Παναγιώτης Μπαζακούλας (διαιτητής) του 201ΚΕΦΑ, με τους δύο βοηθούς του Επισμηνία Μανώλη Γιανουγλίδη της 128 ΣΕΤΗ και Υποσμηνία Σμαράγδα Γαρόφλου του ΚΕΔΑ/Σκ.

Είσοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο
Οι αρχηγοί των ομάδων, Σμιας Σ. Σαϊτης (110ΠΜ) και Ανθστής Δ. Τσίντζας (Μ. ΑΤΑ), με τους διαιτητές του αγώνα.
Στιγμιότυπο από τον αγώνα
Στιγμιότυπο από τον αγώνα