Αγώνες Ξιφασκίας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας 2008

Την 31 Μαΐου και την 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στην ακριτική Φλώρινα οι αγώνες Ξιφασκίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τη διοργάνωση των αγώνων είχε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας μέσω της 3ης ΜΣΕΠ και την εποπτεία των αγώνων είχε το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων, στο ατομικό, ο Ανθυποσμηναγός Κωνσταντίνος Γουναρίδης της Σχολής Ικάρων, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη αγωνιστικότητα, κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να βρεθεί αντιμέτωπος με τον τρίτο Παγκόσμιο πρωταθλητή Νέων, Στρατιώτη Γεώργιο Αμπάλωφ, κατακτώντας έτσι τη δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Αστυφύλακας Ιωάννης Μουτρίκας.

Αντίστοιχη ήταν και η επιτυχία στο ομαδικό, όπου η αντιπροσωπευτική ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και στηριζόμενη στο πείσμα και στην αγωνιστικότητα των αθλητών της, που απαρτιζόταν κυρίως από μόνιμα στελέχη και έχοντας σαν “Στρατηγό” τον Επισμηναγό Ιωάννη Μανομενίδη, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, πίσω από την αντιπροσωπευτική ομάδα του Στρατού Ξηράς και μπροστά από την ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, που κατέλαβαν την πρώτη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελείτο από τους: Επισμηναγό Ιωάννη Μανομενίδη, Ανθυποσμηναγό Ηλία Τσίτσιο, Ανθυποσμηναγό Κωνσταντίνο Γουναρίδη, Σμηνία Γεώργιο Χοϊλού, Σμηνία Δημήτριο Μύταρο, Σμηνίτη Γεώργιο Κάτσιο, Σμηνίτη Μιχαήλ Αντωνιάδη και Σμηνίτη Σταμπουλίδη Χριστόφορο.

Τους αγώνες παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Γεώργιος Λιάνης, ο Νομάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο Δήμαρχος της Φλώρινας κ. Στέφανος Παπαναστασίου, ο Διοικητής της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κ. Ιωάννης Γουσόπουλος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Γεώργιος Λιασόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας Τρύφωνας Ούρδας, ο Διοικητής της 3ης ΜΣΕΠ Αντισμήναρχος Δημήτριος Πασίνης και πλήθος φίλαθλου κοινού.