Αγώνες Κολύμβησης Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας 2008

Στις 14 και 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Βόλου οι αγώνες κολύμβησης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για το έτος 2008.

Η αντιπροσωπευτική ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε αξιοπρόσεκτη προσπάθεια και κατέκτησε την 3η θέση στο ομαδικό γυναικών και την 5η θέση στο ομαδικό ανδρών.

Συγκεκριμένα τέσσερα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές της Πολεμικής Αεροπορίας, εκ των οποίων τα δύο χρυσά από την Ολυμπιονίκη Ανθυποσμηναγό Νέρυ Νιανγκουάρα, στα 50 m ελεύθερο και στα 50 m ύπτιο γυναικών και δύο αργυρά από την Επισμηνία Φωτεινή Μπούνα στα 50 m πεταλούδα και από τον Σμηνίτη Γιάννη Σταθάκη στα 50 m πρόσθιο.

Στην κατάκτηση της 3ης θέσης, στην κατηγορία των γυναικών, συνέβαλαν βαθμολογικά και η Ανθυποσμηναγός Αποστολία Ιωάννου, με την 4η θέση που κατέλαβε στα 50 m πρόσθιο, καθώς και η Επισμηνίας Φωτεινή Μπουνά με την 6η θέση στα 50 m ελεύθερο.

Αντίστοιχα στην κατηγορία των ανδρών συνέβαλαν ο Αρχισμηνίας Γιάννης Θεοχάρης (6ος στα 50 m ύπτιο), ο Επισμηνίας Κώστας Τριανταφυλλίδης (4ος στα 100 m ύπτιο και 7ος στα 100 m ελεύθερο), ο Σμηνίας Νίκος Κοκκάλας (6ος στα 100 m πρόσθιο και 7ος στα 50 m πεταλούδα), ο Υποσμηνίας Νίκος Σύρπας (7ος στα 100 m πρόσθιο) και ο Σμηνίτης Γιάννης Σταθάκης, ο οποίος εκτός από τη 2η θέση στα 50 m πρόσθιο, κατέλαβε και την 4η θέση στα 100 m ελεύθερο.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία της ομάδας της Πολεμικής Αεροπορίας στις δύο σκυταλοδρομίες των ανδρών (4Χ100 μικτή ομαδική και 4Χ100 ελεύθερο), που κατέλαβε και τις δύο φορές την 5η θέση, αποτελούμενη από τους Σταθάκη, Κοκκάλα, Θεοχάρη και Τριανταφυλλίδη.

Μια ξεχωριστή νότα έδωσαν οι ολυμπιονίκες της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, με την Ανθυποσμηναγό Αποστολία Ιωάννου, που με την επίδειξή τους λάμπρυναν την εκδήλωση.

Τους αγώνες παρακολούθησαν τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή του Βόλου.