Εκπαιδευτικό ταξίδι Ικάρων ΙVης στην Ισπανία

Η Σχολή Ικάρων πραγματοποίησε το ετήσιο εκπαιδευτικό ταξίδι των Ικάρων ΙVης στην Ισπανία από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου 2008. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η γενική επιμόρφωση των Ικάρων σε θέματα επαγγελματικού ενδιαφέροντος καθώς και σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στο ταξίδι συμμετείχε ο Δκτης της Σχολής Υπτχος (Ι) Κ. Ιατρίδης, επιτελείς Αξιωματικοί καθώς και καθηγητές της Σχολής. Η μετάβαση έγινε με δύο αεροσκάφη C-130 τα οποία προσγειώθηκαν στο San Javier, στην Αεροπορική Ακαδημία της Ισπανίας. Εκεί πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους της Σχολής καθώς και ενημέρωση από τον Υποδιοικητή της Ισπανικής Σχολής για το πρόγραμμα και της δραστηριότητες των μαθητών κατά την φοίτηση τους στην Αεροπορική Ακαδημία της Ισπανίας. Στην συνέχεια παρατέθηκε γεύμα και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Την ίδια μέρα οι συμμετέχοντες αναχώρησαν για το αεροδρόμιο Torejon της Μαδρίτης όπου διέμειναν σε ξενοδοχείο.

Το πρόγραμμα κάθε μέρας περιλάμβανε ποικίλες δραστηριότητες που είχαν σχέση με πολιτιστικά στοιχεία της Ισπανίας. Αξιοσημείωτη ήταν η δεύτερη μέρα όπου έγινε ξενάγηση στο Μουσείο Πράδο δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν τα έργα θαυμαστών ζωγράφων όπως του El Greco, Goya κ.α. Στις 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην αεροπορική βιομηχανία CASA κατά την οποία δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν το πρόγραμμα κατασκευής του αεροσκάφους Eurofighter βλέποντας από πολύ κοντά την διαδικασία παραγωγής τμημάτων αυτού.

Σημαντική ήταν και η επίσκεψη την επόμενη μέρα στο Τολέδο, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν έναν από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς και να γνωρίσουν την Ισπανική αρχιτεκτονική και κουλτούρα.

Η επιστροφή έγινε στις 21 Ιουνίου στην Ελευσίνα έχοντας αποκομίσει όλοι οι συμμετέχοντες στο ταξίδι και κυρίως οι Ικαροι IVης καινούριες γνώσεις και αντιλήψεις μένοντας απολύτως ικανοποιημένοι από την διεξαγωγή του ταξιδιού ενώ ταυτόχρονα η άριστη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων συντέλεσε στην προβολή της Πολεμικής Αεροπορίας στο Εξωτερικό.