Τελικός Αγώνας Κυπέλλου Πετοσφαίρισης ΠΑ έτους 2008

Την Τετάρτη 28 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα του νομού Έβρου, ο τελικός αγώνας πετοσφαίρισης του Κυπέλλου της Πολεμικής Αεροπορίας, για το έτος 2008.

Αντιμέτωπες ήταν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες των Μονάδων της 115ΠΜ και της 1ης ΜΣΕΠ. Οι ομάδες από τα δύο άκρα της Ελλάδας, έδωσαν όλο τους τον εαυτό για να κερδίσουν τον αγώνα, αφού η ομάδα των Χανίων έδινε για τρίτη φορά το παρόν στον τελικό, χωρίς μέχρι τώρα να έχει κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ η ομάδα από το ακριτικό Διδυμότειχο, αν και ήταν πρωτοεμφανιζόμενη στο θεσμό, είχε ήδη αποκλείσει την κυπελλούχο του θεσμού για τα δύο τελευταία έτη 111ΠΜ.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός. Η 1η ΜΣΕΠ πήρε οριακά το πρώτο σετ με 26-24. Η ομάδα όμως της 115ΠΜ δεν κατέθεσε τα όπλα. Οι παίκτες της δεν δέχονταν με τίποτα να φτάσουν για τρίτη φορά στην πηγή και να μην πιουν νερό. Συγκεντρώθηκαν έτσι στην ιδέα αυτή και παρόλο που η ομάδα του Διδυμοτείχου έπαιξε βόλεϊ υψηλού επιπέδου, κατάφεραν να κερδίσουν τα τρία επόμενα σετ, με 25-21, 25-22, 25-22 και να φέρουν το βαρύτιμο τρόπαιο, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στη Μονάδα των Χανίων.

Τους αγώνες παρακολούθησαν ο Διοικητής της 1ης ΜΣΕΠ Αντισμήναρχος Νικόλαος Δερμίκης, ο Υποδιοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Συνταγματάρχης Εμμανουήλ Τζανάκης και πλήθος κόσμου που ήλθε να απολαύσει το θέαμα, να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των αθλητών και να ενισχύσει την τυπικά γηπεδούχο ομάδα της 1ης ΜΣΕΠ.