Αγώνες Στίβου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έτους 2008

Στις 28 και 29 Ιουνίου, στην όμορφη πόλη των Σερρών, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στίβου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για το έτος 2008.

Η γιορτή αυτή του αθλητισμού, που συνέπεσε με την 95η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον βουλγαρικό ζυγό (29/6/1913), έδωσε το δικό της όμορφο χαρακτήρα στις πανηγυρικές τοπικές εκδηλώσεις των ημερών.

Τη χαρά της διοργάνωσης είχε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μέσω της 10ης Ταξιαρχίας, με τη συνδρομή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και την εποπτεία του ΑΣΑΕΔ.

Η Πολεμική Αεροπορία έδωσε για μια ακόμη φορά το λαμπρό παρόν στους αγώνες, κατακτώντας την 3η θέση και στις δύο κατηγορίες (ανδρών και γυναικών), παρ’όλο που δεν είχε φέτος στις τάξεις της τους Ολυμπιονίκες, λόγω προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.

Συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια με τον Υποσμηναγό Γιάννη Ψαρρό στα 1500 m ανδρών, τον Υποσμηνία Ανδρέα Γουργαριώτη στο άλμα τριπλούν των ανδρών και την Επισμηνία Δώρα Δόγκαλη στα 100 m γυναικών.

Στις δεύτερες θέσεις τα πήγε εξίσου καλά, αφού κατέκτησε 3 αργυρά μετάλλια με τον Υποσμηναγό Γιάννη Ψαρρό στα 800 m ανδρών, την Επισμηνία Εύη Κατσακιώρη στα 800 m γυναικών και την Επισμηνία Δώρα Δόγκαλη στο μήκος γυναικών, η οποία κρατούσε την πρώτη θέση μέχρι το τελευταίο άλμα, όπου την πέρασε η Αστυφύλακας Χαραλαμπία Νεοφωτίστου.

Τέλος κατέκτησε και 3 χάλκινα μετάλλια με τον Υποσμηνία Παύλο Καρατζόγλου στον ακοντισμό και το Σμηνίτη Νίκο Σαϊσανά στα 110 m μετ’ εμποδίων και στα 200 m ανδρών.

Στην συγκομιδή των βαθμών συνεισφέρανε και ο Σμηνίας Δημήτρης Καπετάνος (8ος στα 5000 m), η Επισμηνίας Εύη Τσιομπίκα (6η στα 800 m), ο Υπσμηνίας Παύλος Καρατζόγλου (6ος στη σφαιροβολία), ο Υποσμηνίας Στέλιος Τσιμπίδης (4ος στα 110 m εμπόδια και 6ος στα 200 m), ο Υποσμηνίας Χρήστος Λύκος (4ος στο άλμα εις μήκος), ο Υποσμηνίας Ανδρέας Γουργαριώτης (5ος στο άλμα εις μήκος), ο Υποσμηναγός Παύλος Κασελούρης (6ος στη δισκοβολία και 7ος στον ακοντισμό), ο Υποσμηνίας Γιάννης Ζερβάκης (5ος στα 800 m) και η πρωταθλήτρια ΕΔ & ΣΑ ανωμάλου δρόμου έτους 2008 Επισμηνίας Εύη Κατσακιώρη (4η στα 400 m) που θα επιθυμούσε μεγαλύτερη διαδρομή για να δείξει τις ικανότητές της.

Επίσης βαθμούς έδωσαν και οι ομάδες σκυταλοδρομίας 4×100 αποτελούμενη από τους Ψαρρό, Ζερβάκη, Καρατζόγλου και Σακελαριάδη και 4×400 με τους Τσιμπίδη, Λύκο, Γουργαριώτη και Σαϊσανά που και στις δύο σκυταλοδρομίες κατέλαβαν την 4η θέση.

Πρωταθλήτρια ομάδα για το έτος 2008 και στις δύο κατηγορίες αναδείχθηκε η αντιπροσωπευτική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.