Τελικός Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Πολεμικής Αεροπορίας έτους 2008

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Θέρμης Θεσσαλονίκης, ο τελικός αγώνας του Κυπέλλου καλαθοσφαίρισης της Πολεμικής Αεροπορίας για το έτος 2008, μεταξύ των αντιπροσωπευτικών ομάδων της Μοίρας ΓΕΑ και της 113ΠΜ.

Ο αγώνας ήταν μια πραγματική διαφήμιση για το μπάσκετ, αφού κρίθηκε στην κυριολεξία στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της 113ΠΜ ξεκίνησε δυνατά και εκμεταλλευόμενη τον παράγοντα έδρα, προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 19 – 4.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φωνές του προπονητή της Μ.ΓΕΑ Γιώργου Δανιηλίδη, έβγαλαν απ’ το λήθαργο τους παίκτες, οι οποίοι ανέκαμψαν και έδειξαν πως δεν βρέθηκαν τυχαία στον τελικό. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 37 – 24.

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου η Μ.ΓΕΑ πραγματοποίησε ολική επαναφορά και με σκορ δεκαλέπτου 24 – 12, πλησίασε την ομάδα της 113ΠΜ στην ελάχιστη διαφορά (49 – 48). Η ομάδα της 113ΠΜ, η οποία έδειχνε σ’ αυτό το χρονικό σημείο να τα έχει χαμένα, στηρίχθηκε στον αρχηγό της, Αν. Δημητριάδη, που με αλλεπάλληλες πετυχημένες προσπάθειες κράτησε την πρωτοπορία στο σκορ για την ομάδα του.

Στο τελευταίο κρίσιμο και καθοριστικό δεκάλεπτο, η 113ΠΜ έχοντας στο πλευρό της τους πολυάριθμους φιλάθλους της, που είχαν κατακλείσει ασφυκτικά τις κερκίδες, έδειξε ότι δεν ήταν διατεθειμένη να χάσει το τρόπαιο. Η Μ.ΓΕΑ πίεσε όσο μπορούσε και ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, το αποτέλεσμα ήταν 57 – 57. Η μπάλα θα έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο, κάτω ακριβώς από το καλάθι της 113ΠΜ, από τα χέρια των παικτών της Μ.ΓΕΑ. Η πίεση και το πάθος όμως των παικτών της 113ΠΜ, οδήγησαν σε λανθασμένη επαναφορά από τη Μ.ΓΕΑ και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ηλ. Ανδρουτσόπουλο της Μ.ΓΕΑ να υποπίπτει σε φάουλ. Η εύστοχη δεύτερη βολή του Αλ. Γκούμα έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που κατόρθωσε να σηκώσει το τρόπαιο και να ανταμείψει με αυτό τον τρόπο τους φιλάθλους της, που την υποστήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς της.

Τον αγώνα παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντινομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Παλαιστής, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Αθλητικού Κέντρου κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης και από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας ο Σμήναρχος (Ι) Δημ. Στέκας Διοικητής της 113ΠΜ, ο Σμήναρχος (Ι) Ρήγας Τσίτας Υποδιοικητής της 113ΠΜ, ο Αντισμήναρχος (Ι) Αλέξ. Κιτρινάκης Διοικητής της ΣΥΔ, ο Αντισμήναρχος (Ι) Κων. Πεχλιβανίδης Διοικητής ΜΑΦ της 113ΠΜ, αντιπροσωπείες Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και οπλιτών των Μονάδων της Θεσσαλονίκης και πλήθος φίλαθλου κόσμου.