Αγώνες Κωπηλασίας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έτους 2008

Στις 18 και 19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων, οι ετήσιοι αγώνες κωπηλασίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τη διοργάνωση των αγώνων είχε το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος με τη συνδρομή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων και την εποπτεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Πολεμική Αεροπορία κατέλαβε την πέμπτη θέση με 15 βαθμούς, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι έχασε την τρίτη θέση από το Στρατό Ξηράς μόλις για 3 βαθμούς και την τέταρτη από το Πυροσβεστικό Σώμα για 2. Την πρώτη θέση κατέκτησε το Πολεμικό Ναυτικό και τη δεύτερη η Ελληνική Αστυνομία.

Τα κολακευτικά σχόλια των παρευρισκομένων απέσπασε το πλήρωμα της λέμβου της Π.Α., Υποσμηναγός Νίκος Σκιαθίτης και Αρχισμηνίας Σταμάτης Μουρτάκος οι οποίοι ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών δύο φορές, αφού κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα 500m του διπλού σκιφ και την τρίτη θέση στο αγώνισμα 1000m του διπλού σκιφ.

Τέλος την αντιπροσωπευτική ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στους αγώνες αποτελούσαν οι Σμηναγός Αλέκος Αντωνάκος, Υποσμηναγός Γιώργος Κάπος, Αρχισμηνίας Βασίλης Πάσχος, Επισμηνίας Σοφοκλής Πετρέλης και ο Αντισμήναρχος Βαγγέλης Λάμπρου, ο οποίος μετά από μακροχρόνιο τραυματισμό, επανεμφανίστηκε σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Στιγμιότυπο από τους αγώνες του διπλού σκιφ
Ο Ασμίας Βασ. Πάσχος και ο Εσμίας Σοφ. Πετρέλης στο αγώνισμα του διπλού σκιφ 1000 μέτρων.
Ο Υπσγός Νικ. Σκιαθίτης και ο Εσμίας Σταμ. Μουρτάκος στο αγώνισμα του διπλού σκιφ 500 μέτρων.
Ο Αντισμήναρχος Βαγγέλης Λάμπρου και ο Σμηναγός Αλέκος Αντωνάκος στο αγώνισμα των 500 μέτρων διπλού σκιφ.
Η ομάδα της ΠΑ που συμμετείχε στους αγώνες.