8ο Κύπελλο Αντισφαίρισης Πολεμικής Αεροπορίας έτους 2008

Για 8η συνεχή χρονιά το μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, συναντήθηκε στα γήπεδα αντισφαίρισης του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής, για τους αγώνες της Πολεμικής Αεροπορίας για το έτος 2008.

Η μάχη του προκριματικού γύρου ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, όπου οι εξήντα αθλητές και αθλήτριες έδωσαν το παρόν και αγωνίσθηκαν σκληρά, μέσα σε αθλητικά πλαίσια, για την είσοδό τους στο κυρίως ταμπλό των αγώνων.

Την πρώτη ημέρα έγιναν 40 αγώνες. Συγκεκριμένα, όλοι οι αγώνες πρόκρισης των ανδρών για την είσοδο στο 32άρι κυρίως ταμπλό και οι 16 αγώνες, για τη φάση των 16. Αντίστοιχα, στις γυναίκες πραγματοποιήθηκε η προημιτελική φάση.

Τη δεύτερη ημέρα είχαμε σαφώς λιγότερους αγώνες, αλλά όπως ήταν φυσικό το επίπεδο ήταν πολύ ανεβασμένο. Ολοκληρώθηκε και η προημιτελική φάση των ανδρών, όπου ξεχώρισε η αναμέτρηση μεταξύ του Επισμηνία Χρήστου Μπούτλα και του Ανθυποσμηναγού (Ολυμπιονίκη Ξιφασκίας) Δημήτρη Κωστάκου. Το 2 – 0 σετ υπέρ του Μπούτλα σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δείξει το πάθος και την αγωνιστικότητα των δύο αθλητών για την κατάκτηση της νίκης, που θα έδινε το ένα εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

Τα ζευγάρια που αναδείχθηκαν να αγωνιστούν στην ημιτελική φάση ήταν ο Σμηναγός Πέτρος Βάκαλος (Νο 1 του ταμπλό) ενάντια στον Υποσμηναγό Μιχάλη Κουμανδράκη (Νο 3 του ταμπλό) και ο Επισμηνίας Χρήστος Μπούτλας ενάντια στον πολύ καλό πρωτοεμφανισθέντα στη διοργάνωση Υποσμηναγό Τάσο Κονταξάκη.

Στις γυναίκες ο πρώτος ημιτελικός αγώνας ήταν ανάμεσα στην Επισμηνία Αίγλη Μήτση, η οποία επικράτησε της Μονίμου Υπαλλήλου Κατερίνας Τσούμαρη με 2 – 0 σετ. Στο δεύτερο ημιτελικό η Επισμηνίας Κατερίνα Βασιλείου έκαμψε την αντίσταση της Επισμηνία Εύη Γεωργαλά με το ίδιο σκορ.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα των αγώνων ανέδειξε τους νικητές της διοργάνωσης. Ο πρωταθλητής του 2007 Σμηναγός Πέτρος Βάκαλος, αφού νίκησε τον Υποσμηναγό Μιχάλη Κουμανδράκη (6 – 2, 6 – 2), βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Επισμηνία Χρήστο Μπούτλα, ο οποίος πέρασε νικηφόρα αντιμετωπίζοντας τον Υποσμηναγό Τάσο Κονταξάκη με σκορ 6 – 3, 6 – 3.

Ο τελικός αγώνας ήταν πραγματικά εξαιρετικός. Στο πρώτο σετ ξεκίνησε να σερβίρει ο Π. Βάκαλος. Στο τρίτο γκέιμ έκανε μπρέικ ο Χ. Μπούτλας. Ο περσινός πρωταθλητής, πλησίασε να κάνει μπρέικ στο όγδοο γκέιμ και να ισοφαρίσει σε 4 – 4, αφού προηγήθηκε 0 – 40, όμως ο διεκδικητής του τίτλου, όχι μόνο κατάφερε να γυρίσει το σκορ και να κρατήσει το σέρβις γκέιμ του, αλλά έκανε ένα ακόμα μπρέικ στο ένατο γκέιμ και πήρε το πρώτο σετ με 6 – 3.

Στο δεύτερο σετ που ξεκίνησε με σερβίς του Χ. Μπούτλα, είχαμε ένα σπάνιο, αλλά ωραίο φαινόμενο για την ποιότητα του τένις στην Πολεμική Αεροπορία. Ξεκίνησε με τρία συνεχόμενα μπρέικς. Στη συνέχεια ένα ακόμη μπρέικ που έκανε ο Π. Βάκαλος στο πέμπτο γκέιμ, του άνοιξε το δρόμο για να κατακτήσει το δεύτερο σετ με σκορ 6 – 2 και να ισοφαρίσει σε 1 – 1.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ και οι δύο αθλητές έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μη χάσουν σέρβις-γκέιμ. Μέχρι το τέταρτο γκέιμ τα είχαν καταφέρει. Όμως στο πέμπτο γκέιμ ο πρωταθλητής έκανε την υπέρβαση και προηγήθηκε 3 – 2 με μπρέικ. Η απάντηση του διεκδικητή ήταν άμεση. Κάνοντας μπρέικ ισοφάρισε σε 3 – 3. Όμως αυτό ήταν και το τελευταίο γκέιμ για το διεκδικητή Χ. Μπούτλα. Ο πρωταθλητής του 2007 δεν παρέδωσε το θρόνο του. Κερδίζοντας τα τρία επόμενα γκέιμς, έκλεισε το τρίτο σετ με σκορ 6 – 3, κρατώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο του.

Αντίστοιχα στις γυναίκες η Επισμηνίας Αίγλη Μήτση έχει καθιερώσει τη δικιά της δυναστεία. Για τρίτη συνεχή χρονιά, μένει στο θρόνο της, αφού ούτε και η νέα διεκδικήτρια του θρόνου Επισμηνίας Κατερίνα Βασιλείου κατάφερε να την εκθρονίσει. Αντίθετα, υπέκυψε στην πρωταθλήτρια με σκορ 6 – 1, 6 – 0.

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και μέσω διαδικτύου, στο Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Ιωάννη Αναγνώστου και στον Πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Ηλιούπολης, Υποπτέραρχο (εα) κ. Ιωάννη Δήμιζα, για τη φιλοξενία τους και την υποστήριξη που μας παρέχουν, επί σειρά ετών, στη διοργάνωση των αγώνων μας.

Ο Ολυμπιονίκης ξιφασκίας Ανθσγός Δημήτρης Κωστάκος

Η πρωταθλήτρια Εσμίας Αίγλη Μήτση

Ο πρωταθλητής Σγός Πέτρος Βάκαλος

H Εσμίας Κατερίνα Βασιλείου

Ο Εσμίας Χρ. Μπούτλας που κατέλαβε τη δεύτερη θέση

Στιγμιότυπο από τους αγώνες

Οι νικήτριες του τουρνουά, Επισμηνίες Εύη Γεωργαλά, Αίγλη Μήτση και Κατερίνα Βασιλείου

Απονομή ανδρών. Διακρίνονται από αριστερά οι: Υπσγός Μιχ. Κουμανδράκης, Ασμχος Γεώργ. Αρτινός, Σγός Π. Βάκαλος, Εσμίας Χρ. Μπούτλας, Υπσγός Αν. Κονταξάκης