Αγώνες Πετοσφαίρισης Γυναικών ΕΔ – ΣΑ έτους 2008

Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008, ξεκίνησε στο κλειστό γυμναστήριο Καισαριανής, η προκριματική φάση των αγώνων πετοσφαίρισης γυναικών ΕΔ – ΣΑ, η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, αναδεικνύοντας τις τέσσερις ομάδες που επρόκειτο να αναμετρηθούν στην ημιτελική και τελική φάση στη Μυτιλήνη.

Η αντιπροσωπευτική ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας, είχε να αντιμετωπίσει την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, την ομάδα του Λιμενικού και την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου την ομάδα του Στρατού Ξηράς, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τη Μυτιλήνη και να διεκδικήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά μια θέση στα μετάλλια.

Η προσπάθειά της ομάδος στέφθηκε με επιτυχία, καθόσον στον κρίσιμο αγώνα απέναντι στην ομάδα του Στρατού Ξηράς επικράτησε με 3 – 1 σετ.

Στη Μυτιλήνη, 8 και 9 Νοεμβρίου 2008, στάθηκε επάξια απέναντι στην κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης, αυτή της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία στις τάξεις της έχει πέντε αθλήτριες της Α1, με πρωταγωνίστρια τη Μαρίνα Καλαϊτζίεβα και βρέθηκε στο μικρό τελικό, με την αξιόμαχη ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού, που ήταν και η διοργανώτρια αρχή των αγώνων.

Στο πρώτο σετ η αντιπροσωπευτική μας ομάδα έδειξε την υπεροχή της κερδίζοντας με 25 – 14.

Στο δεύτερο σετ, η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού, γνωρίζοντας την κρισιμότητα του σετ, έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να ισορροπήσει το παιχνίδι. Εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση που έδειξαν οι αθλήτριές μας και κατέκτησε το σετ οριακά με σκορ 30 – 28.

Στη συνέχεια, οι οδηγίες του έμπειρου προπονητή, Υποσμηναγού Γιάννη Φάκα και οι έξυπνες αλλαγές στο “στήσιμο” της ομάδας, δεν έδωσαν περιθώρια για να χαθεί άλλο σετ. Παρ’ όλη την κούραση της πρώτης ημέρας, οι αθλήτριες μας συγκεντρώθηκαν στο παιχνίδι και επικράτησαν στα δύο επόμενα σετ, με 25 – 22, 25 – 20, πανηγυρίζοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το χάλκινο μετάλλιο.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που κέρδισε στον τελικό την ομάδα του Λιμενικού Σώματος με 3 – 0 σετ.

Μετά την Τελετή Λήξης, εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος ο Τμηματάρχης του γραφείου αθλητισμού Αντιπλοίαρχος Θεόδωρος Μπούτρης τίμησε τις κορυφαίες αθλήτριες του beach volley, Αρχικελευστή Έφη Σφυρή και Λιμενοφύλακα Βάσω Καραντάσιου με τιμητικές πλακέτες, για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Στιγμιότυπο από τους αγώνες.

Στιγμιότυπο από τους αγώνες.

Η βράβευση των αθλητριών Σφυρή και Καραντάσιου από τον Αντιπλοίαρχο Θ. Μπούτρη

Η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέκτησε την 3η θέση της διοργάνωσης.

Η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με την ομάδα του Λιμενικού Σώματος μετά την τελετή λήξης..