Αγώνες Πυγμαχίας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έτους 2008

Από την 21η μέχρι την 23η Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, στην φιλόξενη πόλη της Καλαμάτας, οι αγώνες πυγμαχίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για το έτος 2008.

Η διοργάνωση των αγώνων είχε ανατεθεί στο Γενικό Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσω της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, υπό την επίβλεψη του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Η συμβολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας ήταν πολύπλευρη διαθέτοντας προσωπικό, υλικά και μέσα, συνδράμοντας αποφασιστικά στη διοργάνωση, έχοντας επικεφαλής της πολυμελούς αντιπροσωπείας της, το Γενικό Γραμματέα της, κ. Περικλή Τρικαλιώτη.

Το θέαμα ήταν συναρπαστικό, καθ’ όσον μέχρι και τον τελευταίο αγώνα, παιζόταν η πρώτη θέση του πρωταθλήματος, από τις τρεις παραδοσιακά ισχυρότερες ομάδες (του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας).

Οι πυγμάχοι της αντιπροσωπευτικής ομάδας της Πολεμικής Αεροπορίας, έδειξαν από την πρώτη ημέρα τη δίψα τους για νίκη. Πάλεψαν σε όλους τους αγώνες, με πάθος και αυτοσυγκέντρωση. Έδωσαν ιδιαίτερη σημασία τηρώντας κατά γράμμα τις συμβουλές του προπονητή τους Άκη Πετρίδη και το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου, τους βρήκε να πανηγυρίζουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, την πολυπόθητη πρώτη θέση, 2 βαθμούς μπροστά από την αξιόμαχη ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας και 3 βαθμούς μπροστά από τη φιλότιμη ομάδα του Στρατού Ξηράς.

Ο Επισμηνίας Θοδωρής Κοτάκος, για μια ακόμη φορά συνέχισε την επιτυχή πορεία του στην κατηγορία των 75 κιλών, κατακτώντας και στη φετινή διοργάνωση το χρυσό μετάλλιο. Στη συγκομιδή των μεταλλίων συνέβαλαν με δύο χρυσά, οι Σμηνίτες Γιώργος Μπιλής και Γιάννης Σάμιος, στις κατηγορίες των 81 κιλών και 60 κιλών αντίστοιχα. Επίσης με ένα αργυρό μετάλλιο συνέβαλε ο πρωταθλητής μας στην κατηγορία των +91 κιλών, Επισμηνίας Κυριάκος Κωστάκος και με δύο χάλκινα μετάλλια οι Υποσμηνίες Γιώργος Μητρόπουλος και Βασίλης Παπουτσάκης, στις κατηγορίες των 64 κιλών και +91 κιλών αντίστοιχα.

Αισθητή ήταν η απουσία του Ολυμπιονίκη μας Ανθυποσμηναγού Ηλία Παυλίδη, ο οποίος βρίσκεται σε προετοιμασία εν όψει του παγκόσμιου Κυπέλλου πυγμαχίας, που θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου στη Μόσχα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Στιγμιότυπο από τους αγώνες

Στιγμιότυπο από τους αγώνες.

Ο πρωταθλητής στην κατηγορία των 75 κιλών, Εσμίας Θ. Κοτάκος.

Η ομάδα πυγμαχίας της Πολεμικής Αεροπορίας που στέφθηκε πρωταθλήτρια της διοργάνωσης.

Οι βασικοί συντελεστές της επιτυχούς διοργάνωσης των αγώνων.