Αγώνες ΚΑΡΑΤΕ Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έτους 2008

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Ιλισίων, οι ετήσιοι αγώνες ΚΑΡΑΤΕ των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για το έτος 2008.

Τη διοργάνωση των αγώνων είχε η Ελληνική Αστυνομία, υπό την εποπτεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και τη συνδρομή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Η Πολεμική Αεροπορία, για μια ακόμη φορά, παρουσίασε αξιοπρεπή εμφάνιση και κατέκτησε την τρίτη θέση στις γυναίκες και την πέμπτη θέση στους άνδρες, με ικανοποιητικό αριθμό μεταλλίων, αναλόγως του αριθμού συμμετοχών της.

Στους άνδρες, ο πανελληνιονίκης μας Σμηνίτης Περικλής Καραβασίλης, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των -84 κιλών, χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό στον τελικό, αφού υπέστη τραυματισμό, στον ημιτελικό γύρο. Επίσης στην κατηγορία των -67 κιλών, ο Αρχισμηνίας Χρήστος Πουλάκης, πρόσφερε στην ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας τους πολύτιμους βαθμούς της τρίτης θέσης, κρεμώντας στο στήθος του, το χάλκινο μετάλλιο, αφήνοντας ικανοποιημένο τον προπονητή της ομάδος, Ανθυποσμηναγό Κώστα Παπαϊωάννου.
Εκείνο όμως που προκάλεσε τον ενθουσιασμό όλων μας, ήταν η απρόσμενα εξαιρετική εμφάνιση της Υποσμηνία Μαρίας Θεοφανίδου, που κατέκτησε ένα αργυρό μετάλλιο στους αγώνες ΚΑΤΑ γυναικών και ένα χάλκινο στους αγώνες KUMITE γυναικών.

Την πρώτη και δεύτερη θέση και στις δύο κατηγορίες της γενικής κατάταξης, κατέκτησαν αντίστοιχα η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, αφήνοντας στην τρίτη θέση στους άνδρες, το Στρατό Ξηράς.

Στιγμιότυπο από τους αγώνες ΚΑΤΑ ανδρών.

Στιγμιότυπο από τους αγώνες KUMITE γυναικών.

Στιγμιότυπο από τους αγώνες KUMITE ανδρών.

Στιγμιότυπο από τους αγώνες KUMITE ανδρών.

Η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στους αγώνες.